У розділі «пісочна анімація» нашу країну представляли вихованці вінницької студії, якою опікується Світлана Мелобенська. Журі настільки було вражене роботами, що нагородило всіх їх.

– Це літо було дуже активним, й ми творили. Зокрема відзняли чотирнадцять відеороликів та відправили на конкурс у болгарське місто Обзор, — каже пані Світлана. — Це були казкові історії, те, що надихає на творчість, чого діти не забувають і вірять все життя. Всі отримали золоті медалі у різних вікових категоріях – від 5 до 15 років. Тож хочу відзначити Златославу Карпінець, Кіру Якубовську, Софію Сірак, Мілану Ковальчук, Дарію Сирватку, Вірочку Лащенко, Софію Шкільнюк, Марію Криничну, Домініку Маліванчук, Софію Гаврилову, Юлію Сотську, Вероніку Швець, Максима Задрибороду та Марину Мельник.

Це вже не перша перемога талановитих вінничан у закордонних конкурсах. У березні на фестивалі «Коронація зірок-2019», який відбувся у Польщі, їм вдалось здобути Гран-прі та шість золотих медалей. Їхня творча наставниця Світлана Мелобенська педагог і має 19 років вчительського стажу. Завжди не була байдужою до творчості та вміла малювати. Професійно займалась авторською лялькою та започаткувала бренд «Вінницький гном», пише книги. А 5 років тому захопилась пісочною анімацією і невдовзі відкрила єдину у місті та області власну студію. На заняттях учні вивчають не лише основи малюнка, а й музичну літературу та шедеври світової культури, літератури, кінематографу та мультиплікації.

Ось такі малюнки на піску принесли перемогу

Крім того, 14 вересня у галереї мистецтв «Інтершик» відбувся благодійний концерт «Місто мрій», де діти приготували чудову шоу-програму за підтримки творчих колективів та співаків. Кошти учасники студії пісочної анімації збирали для участі в 13 міжнародному конкурсі талантів у Києві «Україна єднає світ», що відбудеться 2-3 листопада.