Євген Моргунов — всіма улюблений «Бувалий» в кінокомедіях Леоніда Гайдая. Свої найвідоміші ролі він отримав в якійсь мірі завдяки великій статурі.

У повсякденному житті чоловік був великим жартівником і любителем розіграшів, завжди був оточений безліччю друзів. Він любив застілля, на яких волів не випити, але добре поїсти.

Актор, на жаль, не намагався боротися із зайвою вагою, хоча протягом багатьох років на тлі ожиріння страждав від діабету, переніс тромбоз, два інфаркти і інсульти. В останні роки життя йому було важко ходити. Знімався і виступав на концертах Моргунов в тапочках. Так стверджують його друзі. Лікарі кілька разів хотіли ампутувати Євгену ноги, але жінка, яка сама займалася лікуванням чоловіка, дивом допомогла уникнути операції. На жаль, Моргунов так і не позбавився від аліментарного ожиріння і помер від другого інсульту.

Кількість таких повних людей зростає щорічно. Це патологія сучасного суспільства. Людина втрачає силу волі і потребує допомоги.

Проблема нездорової ваги інколи переходить в іншу крайність. Це – смертельна анорексія.

Уругвайка Еліана Рамос працювала моделлю в престижній аргентинській агенції. Вона померла від недоїдання у віці 18 років, переживши на півроку свою сестру Луїсель.

Мій 30-річний стаж – це реальний досвід. До мене також звертались красуні, актриси та моделі. В боротьбі з неіснуючим «ожирінням» вони доводили себе до анорексії. Таке «самолікування» небезпечне для психіки, здоров’я, життя. Але не всі хворі бажають лікуватись вчасно. Потім від них залишаються лише шкіра та кістки. Летальність — до 10%. Хворі на анорексію не піддаються логічному переконанню та потребують застосування спеціальної методики. Проблема не проста. Тут не допоможуть лекції, заклинання, вмовляння. Адже деякі харчові продукти тут практично однакові. Але хворий на ожиріння повинен їх зненавидіти, а хворий на анорексію – полюбити усім серцем! Таким пацієнтам потрібно начебто «помінятися місцями». Головне – результат!

Легше попередити хворобу, ніж потім її лікувати. Саме тут ви маєте усвідомити свою норму.

Спрощена версія розрахунку нормальної ваги виглядає так:

Для жінок: ідеальна вага = Зріст (см) — 110

Чоловікам: ідеальна вага = Зріст (см) — 100

Приклад: вага чоловіка з ростом 180 см дорівнює 80 кг, а жінки з ростом 170 см — 60 кг.

У довгожителів ці показники ідеальні. В них також повністю відсутні шкідливі звички.

Якщо вас турбує пияцтво або куріння, зайва вага чи анорексія – звертайтесь за адресою:

Вул. Пирогова, 107-А (їхати до вул. Зодчих, 22). Центр «Свобода без коду».

Попередній запис обов’язковий: 0432 57 85 10; 098 281 58 23.

Вінниця. Олександр Овсянюк