Всього троє українських футболістів стали лауреатами цього “золота” – київські динамівці Олег Блохін (1975), Ігор Бєланов (1986) і українець Андрій Шевченко (2004). Їхні імена знає весь світ!

Подією для футбольної спільноти Вінниччини став візит Ігоря Бєланова у Вінницьку футбольну школу Блохіна-Бєланова 20 вересня. Це комунальний заклад, який повністю фінансується за кошти обласного бюджету. Тут тренуються 600 юних футболістів, в тому числі 50 дівчат, працюють 10 тренерів. Тренування проходять на нових сучасних стадіонах 35-ї школи і Палацу щколярів.

– Я привіз свій “Золотий м’яч”, щоб ви бачили – мрії збуваються! – звернувся до дітей Ігор Бєланов. – В дитинстві я щодня бив об стінку свій маленький м’ячик і мріяв потрапити до хорошого тренера. Потім мріяв вигравати у шкільних турнірах, у першості міста і області — і вигравав! Бажання чогось добитись у житті мені допомогло. І, звичайно, важка робота на тренуваннях!

На полі Палацу школярів цього дня змагались юні гравці 2010-2011 рр. народження. Після матчу Ігор Бєланова подарував футболістам школи Блохіна-Бєланова кілька десятків м’ячів, які привіз із собою.