Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували воїнів, які загинули на Сході. Прозвучала заява ГО “Справа громад”: “Коли поміж миром і свободою народ обирає мир, він втрачає все — мир, хліб, свободу і країну. Нам подають поразку як боротьбу за мир!” ( “Справа громад” – громадське об’єднання, організоване після квітневих виборів Президента України.- авт.).

– Україні потрібне нове військове керівництво, зорієнтоване не на стояння і оборону, а на напад і на повернення наших територій! – закликала волонтерка Юлія Вотчер. – Якщо відведуть війська, наші хлопці залишаться незахищеними — без окопів, вогньових точок, без бліндажів і землянок. Знову лопатами рити суху землю? А бойовики не приховують, що рішуче налаштовані на знищення “прєдатєлей, присягнувших украинскому флагу”! В народу є сила, щоб показати владі свою волю. Ні кроку нашої землі не віддамо ворогу!

– Фінансування армії у бюджеті -2020 скоротили, але збільшили видатки на МВС, на офіс Президента. То кого і де ми маємо боронити? – запитувала Олена Танадайчук, студентка ВДПУ, член вінницького осередку ГО “Справа громад”.

Силу української армії сьогодні визнає весь світ. Оплесками і вигуками “Дякуємо! Дякуємо!” вінничани привітали групу бійців АТО-ООС, які прийшли на мітинг.
-За що ми воювали? За що загинули ці хлопці, яких ми бачимо на портретах? – звернувся до людей боєць Василь Любуня. – Ми вже знаємо, як відбувається розведення військ. Українці відходять на кілометр своєї території, а через кілька днів російські танки знову стоять під нашими блок-постами!
Учасники мітингу-віче вирішили зібратись на Майдані Небесної Сотні 7 жовтня об 11 годині, щоб передати своє звернення у Вінницьку ОДА і обласну раду.