Втім, 4 жовтня на сесії Вінницької міської ради депутати таки розрулили скандальне рішення і буцімто збалансують видатки на доплати освітянам міста. Адже спершу надбавку педпрацівникам дала мерія, а потім уряд “дожав” 10% їм до окладів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Тому ця освітня тема гостро піднімалась на засіданнях депутатських комісій через всі ці відсотки і надбавки! Бо одні депутати заявляли, що освітян грабують і знижують зарплати на 10%. Інші рахували інакше і доводили, що оклади виростуть, а надбавка справді зменшиться. То що ж отримали освітяни Вінниці 4 жовтня?

– У Постанові Кабміну було значено, що підвищення окладів на 10% повинно бути здійснено в межах фонду заробітної плати на 2019 рік без компенсації видатків з державного бюджету. Тому з 1 вересня ми коригуємо розмір надбавки за складність та напруженість у роботі до 10% та встановлюємо підвищення посадових окладів — 10%. Таким чином, рівень заробітної плати педагогів закладів дошкільної та позашкільної освіти з 1 вересня став не нижчим, ніж у квітні, а, навпаки, – дещо вищим, оскільки надбавка тепер виплачується з підвищеного посадового окладу, — роз’яснює директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. – Хочу також додати, що ми промоніторили обласні центри щодо встановлення муніципальних надбавок. І лише у Києві, Миколаєві та Черкасах була встановлена подібна надбавка. Всі решта обласних центрів здійснили лише підвищення посадових окладів з 1 вересня педагогам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних закладів. Тому наші освітяни уже у вересні отримали на 10 % вищу заробітну плату, ніж в інших обласних центрах.