Представник Нацкорпусу у Вінниці А. Вербецький виступив на сесії облради 18 жовтня із категоричною заявою: «Депутат облради А. Поліщук служить кремлівському олігарху, а не Україні. Саме він на вимогу олігарха-власника обклав Вінниччину непомірними виплатами за послуги обленерго, яке приватизували за коруп­ційними схемами. Та ще й тепер набираються нахабства виставляти Вінниці непідйомні борги. А потім дають накази відключати «Водоканал» від світла, паралізуючи роботу усієї Вінниці».

– Ми знаємо, скільки за це з рук кремлівського покровителя отримує А. Поліщук, – заявили вже журналістам представники нацкорпусу. – То, може, краще, нехай поділяться із вінничанами такими надприбутками, а не, «прихватизувавши» у них під­приємство, «з жиру бісяться». Вимагаємо у депутатів дати оцін­ку діям свого колеги, інак­ше винесемо його самі із цієї зали, — заявили вони.

Коли верстався номер газети, керівник АК «Вінницяобл­енерго» Андрій Поліщук заявив, що борги не зменшуються і «Водоканалу» все одно загрожує відключення.

Каріна Маєвська