13 жовтня близько 9-ї ранку черговий Головного управління Національної поліції Вінницької області отримав повідомлення від небайдужих громадян, що за пам’ятником Героям Небесної сотні на майдані лежить підозріла коробка. На місце виїхала слідчо-оперативна група та вибухотехніки.

– Правоохоронці дістались підозрілої коробки, всередині якої знаходились петарди, феєрверки та пляшка з невстановленою рідиною, – повідомили у прес-службі обласної поліції. – Відкрито кримінальне провадження. Сподіваємось, що завдяки відео з камер спостереження зможемо встановити причетних.

Поки поліцейські встановлюють обставини, у мережі активно обговорюють даний інцидент. Дехто стверджує, що це могло бути замінування, адже історія встановлення Дерева свободи була скандальною й доходило навіть до силових конфліктів.

А у минулий вівторок вранці під офіс одному з громадських діячів підкинули лист із шокуючим текстом….

– Свавілля олігархо-жидівської мафії вражає, і обіцянки ЗЕ-команди не виконуються! Тисячі патріотів сидять в тюрмах, і розслідування злочинів Майдану не проводиться та саботується. Партизанський загін УПА імені В.Чорновола бере на себе відповідальність за скриньку під так званим Деревом свободи, – йдеться у листі. – Це попередження діючій бандовладі, яка нічим не краща за попередню. До всіх кнопкодавів за так звану земельну реформу ми завітаємо додому. Слава Україні! Слава УПА. Слава захисникам.

Правоохоронці перевірять факти, викладені у листі.

Дарія Вереньова