Про серйозне похолодання, яке буде супроводжуватися дощами, снігопадом і посиленням вітру в останні дні жовтня, повідомив Укргідрометцентр 28 жовтня. Волога погода буде переважати — якщо не туман, то трохи дощу.

Холод несе антициклон Oldenburgia. Центр, південь, північ і схід України ще протримаються без опадів і з середньою температурою +13 … + 15 градусів, а на заході країни вже підуть зливи і значно похолодає – днем ​​- +10 … + 12 градусів, вночі – +5 … + 7 градусів.

29 жовтня, дощі перекинуться на всі інші області України. Градуси почнуть стрімко валитися вниз: похолодає до +7 … + 9 градусів вдень і +4 … + 6 градусів вночі. На заході нічна температура наближатиметься до нуля.

30 жовтня, схід, південь і центр України охоплять дощі і, хоча інколи буде виглядати сонце, можливі мокрі снігопади. Температура опуститься до нуля вночі в центральних областях і стане мінусовою на заході. Вдень – +4 … + 6 градусів. Українцям варто дістати пуховики і парасольки.

У четвер, 31 жовтня, оманливе сонце буде виглядати з-за хмар по всій країні, але не захистить українців від похолодання: температура опуститься до нічних -1 …- 4 градуси, а вдень від +7 до +9 градусів. Однак істотних опадів не передбачається, лише зрідка може капати слабкий дощ.

1 листопада, температура “замре” на рівні +5 … + 7 градусів вдень і -1 …- 4 градуси вночі. Перед вихідними вітер посилиться до 5-10 м / c в секунду, але штормових значень досягати не буде. У західних областях буде холодніше, втім, опадів не очікується.