Петро Порошенко тепер числиться як “колишній власник”. “Колишнім” став і президент корпорації “Рошен” В’ячеслав Москалевський.

За даними Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань, кінцевим бенефіціаром “Рошен де люкс” (Одеська область) вказаний Порошенко Олексій Петрович, якому належать 85%. Раніше, за інформацією Opendatabot, в “Рошен де люкс” Москалевський і Петро Порошенко значилися як “власники істотної участі”, а Петро Порошенко – і як бенефіціарний власник. При цьому Петро Порошенко залишається бенефіціаром Київської та Вінницької кондитерської фабрик, бісквітного комплексу “Рошен” та Вінницького молочного заводу.

Експерти вже припустили, що Порошенко почав переписувати бізнес на сина, щоб перестрахуватися. Бо сьогодні ДБР розслідує кілька справ за участю екс-президента. І в їх рамках вже арештована частина майна Порошенко, в тому числі нібито проданого, зокрема, заводу “Кузня на Рибальському”.

– Син Петра Порошенка і він сам є пов’язаними особами. Тому, переписавши на сина активи, він жодним чином не захистить їх від конфіскації. Але, на мою думку, сам факт, що він намагається це зробити, свідчить про його невпевненість у лінії захисту в тих кримінальних справах, які сьогодні в роботі у ДБР, – говорить адвокат Ростислав Кравець.

За словами Кравця, переписавши бізнес-активи на сина, Петро Порошенко підтвердив, що його обіцянки продати бізнес — міф.