Віктор Крисько вже четвертий місяць лежить у Тиврівській райлікарні майже нерухомо.

– Діагноз важкий – враження голівок кульшових суглобів обох стегон. Для того, щоб рухатись, Віктору потрібне ендопротезування, — зазначив Олександр Вакулов, ортопед-травматолог КНП «Тиврівська ЦРЛ». — Сам ендопротез і операція дорогі, а у Віктора ні грошей, ні роботи, він фактично перетворився на бомжа.

Дійсно, у молодого ще чоловіка – Віктору 36 років — немає ні сім’ї, ні родичів, ні житла, ні постійного місця роботи.

– Жив з бабусею у Кліщові Тиврівського райо­ну, а коли вона померла, лишився сам, — розповів Віктор свою сумну історію. — Одружився, та сімейне життя не склалось. Жінка змусила мене продати бабусину хату, гроші забрала начебто на бізнес. А потім почала влаштовувати скандал за скандалом, і ми розлучились! Я й не зогледівся, як вона продала свою хату і виїхала. Навіть не знаю, де вона зараз!

Коли Віктор працював на випалюванні деревного вугілля, то невдало стрибнув у яму і пошкодив тазостегновий суглоб. Господар його відразу звільнив з роботи. На тимчасові підробітки чоловік ходив із паличкою, доки міг рухатись. Але хвороба брала своє, вразило і другий тазовий суглоб — врешті Віктор звалився з ніг. Тільки тоді звернувся до лікарів.

Допомогу йому надали тиврівські медики. Лікарі, медсестри і навіть пацієнти «взяли шефство» над Віктором Криськом. Йому поновили документи, які він необачно втратив. Один з лікарів Тиврівської ЦРЛ Олександр Алексєєв прописав його у власному будинку. І – найголовніше – йому оформили ІІ групу інвалідності з відповідною пенсією.

– Як кажуть, втрачається здоров’я пудами, а повертається грамами! Артроз дуже підступний, у Тиврівському районі близько сотні хворих, які потребують операції із заміни кульшових суглобів. Серед них і Крисько, який у нашій лікарні має безкоштовний догляд, лікування, харчування. Це колись для хворих купували піжами, тапочки. Зараз ми все з дому приносимо і для дорослих, і для маленьких діток! — сказав Петро Присяжний, головний лікар установи. — Щодо операції, то сам суглоб може коштувати від 20 до 60 тис. грн. А ще ліки, препарати, засоби реабілітації та ін.

Благодійники, відгукніться! Самотній, нерухомий чоловік, якому всього 36 років, хоче жити, ходити… Подзвоніть йому, допоможіть стати на ноги. Тел. 098 46 09 464, Віктор Володимирович Крисько.

Не тільки колектив тиврівських медиків турбується про долю Віктора. Опіку над ним добровільно взяла на себе Ніна Дмитрівна Кисіль, яка не так давно поховала власного 40-річного сина. Її тел. 098 395 84 36.