Адже із відомих вінничан на недільному з’їзді було помітно лише народну депутатку Ірину Борзову в першому ряду поряд із Сивохою… А хто ж ті ще 9 делегатів, які представляли Вінниччину?

Адже саме в неділю, 10-го, під вигуки ФОПів «Я не лох!» і «Ви нас не зробите!», які пікетували з’їзд через майбутнє запровадження касових апаратів для всіх підприємців, делегати та народні депутати збирались у КВЦ «Парковий» чи «Вертолітний майданчик Януковича» (як його ще неофіційно називають)… І вже на 30 хвилин двері перед галасливим пікетом закрила охорона, щоб ФОПи не заважали «Слугам» радитись про майбутні вибори, рейтинги, секс­-курс партії та дивитись відео свого лідера… Бо президент Зеленський сенса­ційно не приїхав на цей з’їзд в неділю і лише прислав кілька своїх «відосиків»…

Президент Зеленський прислав на з’їзд «відосики», сам не приїхав

– Від Вінниччини на з’їзді 10 числа було двоє делегатів — я і Євген Болюбаш — керівник Зе Команди в області. Решта були в статусі гостей без права голосування (в т. ч. і 2 нардепи від Вінниці — Анатолій Драбовський і Максим Пашковський — авт.), — зазначила нардеп від Вінниччини (Жмеринський округ) Ірина Борзова.

– Коли очікуються партійні збори Вінницької міської та обласної організації партії «Слуга народу»?

– Збори будуть проведені після затвердження оновленого статуту партії «Слуга народу» під час другого етапу з’їзду. Точної дати поки що немає. Планується, що з’їзд відбудеться протягом двох місяців…

Делегат від Вінниччини – нардеп Ірина Борзова із головою ВР Дмитром Разумковим

– Чи заявляє партія своїх кандидатів на вибори в ОТГ на Вінниччині в грудні цього року?

– 22 грудня на Вінниччині пройдуть нові вибори до трьох ОТГ. У виборах братимуть участь представники партії «Слуга народу».

– Ваше ставлення до пікету ФОПів під з’їз­дом 10 листопада?

– Я спілкувалась з людь­ми, які вийшли на пікет до «Паркового» перед з’їздом партії. Закон по ФОПах зачіпає в біль­шій мірі інтереси власників великого бізнесу, які мінімізують податки через під­приємців-спрощенців. Нам потрібно робити кроки, щоб вивести великий бізнес з тіні. Щодо пікету — кожен громадянин має право на висловлення своєї думки.

Всім відомо, що малий і середній бізнес — основа економічного розвитку країни. Згідно з указом президента, мають бути розроблені та внесені на розгляд Верховної Ради відповідні законопроекти, спрямовані на лібералізацію умов для ведення малого бізнесу. В пакеті цих законопроектів буде й законопроект про запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОПів. Окрім того, обов’язково потрібно підняти максимальний поріг річного доходу ФОПам 1,2,3 груп оподаткування та в процесі діалогу створити умови для ведення бізнесу. Суть змін проста: якщо в тебе великий бізнес, то плати податки як великий. Якщо малий — плати як малий!

Втім, найбільшою інтригою для Вінниці та області є керівники та куратори місцевих парторганізацій… Бо серед ймовірних «босів» від Команди Зе на Вінниччині називають дуже відомі прізвища. У коридорах влади кажуть, що місто Команда Зе віддала родині Борзових-Барулі. Адже нардеп Ірина Борзова є донькою відомого він­ницького кавеенщика 80-90-х Наума Барулі. Потім він чимало років працював із Масляковим, генеральним директором «Амік», вів бізнес у Судаку (Крим). Його зять Сергій Борзов також був кавеенщиком – директором «Він­ницьких перців». При президентові Порошенку став заступником ке­рівника ДУС і навіть в.о. Отримав великогабаритну державну квартиру в центрі Києва. А після перемоги Зеленського очолив Державне управління справами. Такий зліт зятя та доньки пов’язують із приятельськими стосунками Наума Барулі із Володимиром Зеленським. Адже він є продюсером шоу «Ліга сміху», де Зеленський донедавна був ведучим. Їх пов’язують і інші проекти. Обласну організацію, кажуть, курує Григорій Калетнік та йо­го син Ігор. Ми вже писали про те, що він повернувся в Україну. Саме ця родина доклала чимало зусиль для перемоги Зеленського у Він­ниць­кій області. Адже Григорій Калетнік працював головою ОДА, облради, був нардепом не одного скликання, є президентом аграрного університету із чисельними філіями в області. Тому у нього досі є чимало соратників. А одного із наближених до Зеленського соратників Павлюка тісно пов’язують із його сином Ігорем — ексголовою митниці України.

– Думаю, що місцеві організації партії мають стати місцями суспільного життя… І ми не повинні перетворюватися на «КПСС». Бо дотепер кожна партія влади в Україні, що б вона не робила, ставала як «КПСС», — сказав новий керівник партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Нардепи від Вінниці Анатолій Драчевський і Максим Пашковський були просто в статусі «гостей»

Звісно, в кулуарах з’їзду говорили про 24 квартири і 17 авто нардепа від «Слуги» — журналіста-викривача із «плюсів» Олександра Дубінського… Бо він всі ці роки із телевізора викривав «бариг» та «казнокрадів» із числа попередників! І раптом Бігус-інфо, яке очолює наш земляк Денис Бігус, знайшло у нього цілу купу «свіжих» квартир та елітних автівок, записаних на маму і дружину, що коштують майже 2,5 мільйона доларів? Отже, викриття йшли як політичне мочилово за космічні гонорари?..

А на десерт із вуст нового голови партії прозвучало сенсаційне «сексі» про Команду Зе та нове навчання «Слуг народу» в Трускавці:

– Деякі медіа звинувачують нас у «закритості» партії, тому пропоную створити «громадянський хаб», — пояснив Корнієнко. — І перший етап «Трускавця-2» починається вже 10 листопада!

Цікаво буде побачити фото і селфі вінничан із Трускавця-2 – хто вони?..

– Наша партія має бути сексі. Якщо не буде сексі — не збуджуватиме кандидатів, рейтинг не підійматиметься, і результат буде гіршим, — завершив виступ лідер фракції свій виступ під легкий сміх у залі з’їзду. Отож, готуємся вибирати «сексі-кандидатів» у 2020-му?

Андрій ВЛАСЕНКО