Це компанія UVT GROUP опублікувала візуалізацію проекту аеропорту у Вінниці після капітального оновлення.

Нагадаємо, що першу частину реконструкції оцінили в 896, 9 мільйонів гривень. Разом з тим відомо, що у планах – оновлення не тільки злітно-посадкової смуги, але й самого терміналу.

Реконструйований термінал матиме орієнтовну площу 11 000 м2. Реконструйоване бомбосховище, повне перепланування приміщень, надбудований третій поверх, окремий вхід для VIP персон і двоє гейтів для відправлення пасажирів. Термінал також матиме змогу приєднати телескопічні рукава, можливість розширення міжнародної зони без перепланування технологічного процесу.

– Проект є унікальним, з виразним фасадом і сучасним інтер’єром. Для міста він стане візитівкою сучасних підходів у розвитку міста. Об’єкт має залізобетонний каркас, деякі панелі перекриття будуть демонтуватись для можливості надбудови 2-го і 3-го поверху. Проект відповідає класу наслідків СС3, розрахований на сейсмічність 7 балів. В складі проекту також запроектовані: насосна станція пожежного і питного водопроводу, сучасний паркінг, з місцями для електричних машин і благоустрій території», – зазначають  в компанії UVT GROUP.

Технологія аеропорту передбачає пропускну здатність багажної системи до 400 багажів на годину, термінал обладнаний всіма засобами протипожежного захисту, враховує вимоги людей з обмеженими можливостями і обладнаний необхідними медичними заходами. Планувальні рішення відповідають стандартам ІКАО, для розрахунку потоків людей по терміналу з урахуванням графіку завантаження терміналу по розкладу була використана індивідуально розроблена математична модель, а також модель для розрахунку евакуації людей при пожежі.

Дизайн інтер’єрів максимально проявляє металеві конструкції і бетонний каркас будівлі, при цьому лишаючись світлим і просторим. Обладнаний додатковими прозорими ліфтами, металевими сходами з довговічним покриттям. На стелі другого світла і над сходовими шахтами розташовані світлові ліхтарі які надаюсь додаткового освітлення в просторі приміщення і виконують функцію димовидалення, що дало змогло уникнути великих повітропроводів димовидалення і компенсації. В будівлі передбачені VIP зали з сучасним затишним інтер’єром і конференц залом.

Чи реалізують в майбутньому саме цей проект, наразі невідомо.

Фото-візуалізація із сайту UVT GROUP