Правда, на День Європи тут будуть приймати рейси із Києва з гостями свята… Але з середини травня летовище мають закрити, бо лише цього року тут мають освоїти більше 1 мільярда коштів на реконструкцію.

А загальна вартість робіт більше 2 мільярдів гривень! Тому туроператори Вінниці попереджають своїх клієнтів, що рейси із Вінниці до Єгипту поки чинні до середини травня… Адже анонсований в уряді та ВМР капітальний ремонт летовища, схоже, стає реальністю.

Поки що відомо, що реконструкція буде виконана за 2 етапи – тут мають повністю оновити все технічно-навігаційне обладнання, фактично побудувати нову злітно-посадкову смугу та повністю оновити інфраструктуру летовища «Вінниця»… Всі роботи триватимуть 18 місяців, і в 2019-му планують освоїти 1,13 мільярда гривень.

– Реалізація цього проекту дасть змогу розвивати й інші галузі за рахунок синергії, коли сумарний ефект взаємодії значно перевищує дію кожного фактора окремо. Переконаний, що найближчим часом Вінниця стане містом, в якому потужно розвиватиметься не лише людський потенціал, але й науково-технічний. За нашими підрахунками, через 20–30 років у Вінниці проживатиме 600 тисяч, і ці «повітряні ворота» в місто і область потребують сучасних технологій, – наголосив голова ВінОДА Валерій Коровій.

Сергій Годун