Останнім часом на ринку послуг з’явилися чисельні організації, які пропонують розробку документів на системи управління безпечністю харчових продуктів або документи щодо запровадження принципів, заснованих на аналізі ризиків та критичних контрольних точках (Hazard Analysis and Critical Control Points – НАССР).

На жаль, серед них є суб’єкти, які не мають належного досвіду та компетентності. Шахраї навіть пропонують документи, які мають тільки оформлені перші сторінки окремих процедур (програм — передумов) з назвами, але ці процедури не містять належного змісту та загалом не адаптовані під конкретне підприємство/виробництво/послугу. Основне завдання таких шахраїв — отримання коштів.

Пам’ятайте, що усталеною міжнародною практикою підтвердження відповідності систем управління НАССР вимогам міжнародних стандартів є сертифікат, що належним чином зареєстрований у Реєстрі.

З будь-яких питань щодо безпечності харчових продуктів ви можете звертатись до фахівців державного підприємства «Вінницястандартметрологія», які мають підтверджену компетентність, національний та міжнародний досвід з НАССР понад 25 років.

Наші контакти: +38 (0432) 50-81-16; 50-88-85; 27-84-37, E-mail: sertdept@sertifcentr.vn.ua.