Лікарка так «прикипіла» до дівчинки, що хотіла вдочерити. Не дозволили через вік і тепер шукають нових батьків.

Веронічці лише шість міся­ців від народження, а їй довелось вже чимало пережити у своєму житті. Крихітка народилась із рід­кісним генетичним захворюванням — бульозним епідермолізом, або, як його ще називають, синдромом «метелика». Ця дерматологічна хвороба лікується погано, але певний догляд за шкірою дитини дає можливість бути абсолютно здоровою і нормальною. Та, попри це, батьки, які тільки дали ім’я, відмовились від неї. Тож весь цей час дівчинка мешкає у «Центрі матері та дитини», що на Старому місті. Волонтери та медики опікуються малечею і почали шукати їй нову сім’ю.

– Із бульозним епідермолізом півроку тому народилось двоє дітей. У хлопчика ситуація гірша, але батьки його забрали. А від Веронічки відразу відмовились. Наскільки мені відомо, сім’я нормальна, це друга дитина. Днями має відбутись суд, на якому тата й маму дитини мають позбавити батьківських прав, — каже завідувачка відділення Наталія Мазорчук. — За Веро­нічкою доглядаємо з народження. Чи можна повністю вилікувати малу — не факт, тому що в нас є на диспансерному обліку троє дорослих, і в них ця проблема залишається. Але за цей час дитині стало набагато краще, й ми бачимо прогрес. Любов та допомога професіоналів роблять дива й дають можливість малечі розвиватись. Люди зібрали речі, ліки, їжу. Коштами допомогли учасники групи «Вінницька матуся» на чолі з Катериною Шрамко.

Лікарка зіз­нається: за цей час сильно прики­піла до дівчинки й навіть хотіла всиновити її. Але через вік у со­ціальній службі відмовили.

– Батьки за весь час жодного разу не відвідали донечку, — додає Наталія Мазорчук. — Веро­нічка фізіологічно розвинена, гарно набирає вагу, дуже розумна, хороша та контактна дівчинка. Вже сидить у візочку та чудово тримає голівку. Велике прохання до всіх, хто має серце, можливість – візьміть маля. Ви ніколи не пошкодуєте, якщо у вашій родині буде така золота дитина.

Віталіна Трудько