Шахраї імітують дзвінок з ПриватБанку, працює ціла команда: “Вам платіж, підтверджуєте?”

В Україні людей, що продають свої речі на популярному сайті OLX, можуть кинути на гроші.

– Сьогодні стикнулась з ситуацією щодо продажу автокрісла. Зателефонував чоловічок, попросив надіслати автокрісло і заплатити тільки за доставку, а він усю суму (4500 грн) скине мені на картку, – написала користувачка ФБ.

Коли вона запитала, чи не страшно покупцю надсилати стільки грошей без товару, то їй відповіли, що аккаунт на OLX прив’язаний до її сторінки Facebook. Та, як зауважила дівчина, це не відповідає дійсності – на сайті оголошень лише її фото. Тоді дівчина зрозуміла, що зіштовхнулася із зловмисниками.

– Я розуміла, що це розвод, пробила його номер через Get Contact. Він був підписаний як Ростислав, хоча представився Володимиром, і стало очевидно, що це шахрай! – зазначила вона.

Перед тим, як скинути “покупцеві” номер картки, Наталія заблокувала інтернет-платежі. Через годину отримала дзвінок нібито від “менеджера ПриватБанку з обслуговування клієнтів”. Цей “менеджер” попросив назвати CVV картки, чого справжній працівник банку ніколи не буде запитувати, так само, як і пароль від картки. Дівчина закликала українців бути обачними.