Вінничанин Іван Супряга просить започаткувати новий залізничний маршрут «Жмеринка-Хелм».

На його думку, такий потяг користуватиметься попитом у жителів області, які планують поїздки до Варшави, центральної та східної Польщі.

– Щороку наше місто посилює економічні зв’язки з країнами ЄС, зокрема з Республікою Польща. Не випадково свого часу було прийнято рішення про розміщення польського консульства у Вінниці. На даний час люди мають змогу дістатися залізницею до Кракова та Вроцлава за допомогою зручної узгодженої пересадки у Львові або по станції Пшемисль на потяги польського формування, — каже Іван Супряга. — В той же час, дістатися з Вінниці Варшави і далі, у північно-східні райони Польщі, значно склад­ніше. Але на шляху з Вінниці до Варшави є чудовий транспортний хаб у Хелмі, який не використовується належним чином.

Це дасть комфортніші умови проїзду, ніж у автобусі, який часто вимушений стояти по де­кілька годин на кордоні. У Вінниці є значна польська громада, також чимало мешканців Вінниччини працюють на заробітках. Поїзд «Жмеринка (Вінниця) — Хелм» суттєво спростив би пересування. Саме тому я підготував петицію до мерії, аби ініціювати перед ПАТ «Укр­залізниця» та їхніми польськими колегами запровадження маршруту пасажирського поїзда сполученням Жмеринка — Хелм із обслуговуванням у вагонному депо Жмеринка.

У свою чергу, нам вдалось поспілкуватись із керівництвом залізниці в Жмеринці, яка в неофіційній розмові підтвердила, що справді має плани запускати міжнародні рейси. Але куди саме — поки що тримають у секреті. Тож цілком можливо, що ідея вінничанина таки приречена на успіх.

Посилання на петицію: https://bit.ly/33mWpkt

Віталіна Володимирова