У столиці відбувся міжнародний конкурс «Україна єднає світ», де боролись за перемогу 1100 учасників з різних країн.

У номінації «театр та шоу-програма» 10 медалей та три гран-прі вибороли вихованці він­ницької студії пісочного мистецтва MS-art.

– Готували ми зовсім різних 10 номерів, які від­різнялись один від одного та не об’єднувались ніякою тематикою. Єдине, що мали спільний виступ, де чотири дівчинки під українську мелодію малювали пори року, — розповіла засновниця студії MS-art Світлана Мелобенська. — На це кожній давалось дві хвилини, тож з таким завданням не кожен дорослий впорається. Тим паче на великій сцені, де ще потрібно впоратись з хвилюванням та не підвести команду. Нас судило театральне журі, головою була Ада Роговцева. Коли діти дізнались, що завоювали медалі, вони розплакались. Гран-прі конкурсу взяли Софія Сірак, Софія Ковальчук та Мілана Ковальчук. Єгор Благій — перша премія. «Срібло» дісталось Софії Гавриловій, Владиславі Грибановій, Домінічці Маліванчук, Кірі Якубовській, Юлії Сотській, Марині Мельник, Вероніці Швець, Вірі Лащенко та Максиму Забрибороді.

Юні переможці та їх наставниця

Пишаюся кожним, бажаю сил та впевненості, віри та рішучості, слідувати за своїм серцем та йти до поставленої мети. Тільки вперед, до нових звершень! А ще ми познайомились з новими людьми та професіоналами своєї справи, які горять своєю справою та запалюють вогники у серцях діточок! Окремо дякуємо Людмилі Ардельян за прекрасний майстер-клас з акторської майстерності для моїх учнів, за секретики професії та поради, тепер будемо формуватися як актори, працювати над собою та створювати нові постановки!

Додамо, що центр пісочного мистецтва «MS-art» засновано 2013 року, артдиректор та керівник — Світлана Мелобенська. Вона автор навчально-методичного посібника «Скарби пісочного майстра. Практичні ключі до творчості» та низки статей. Юні пі­сочні художники з Він­ниці підкорили Єв­ропу та Україну на міжнародних конкурсах талан­тів: «Коронація зірок в Крако­ві-2019» – здобули Гран-прі кон­курсу за ко­мандну роботу «Аліса в країні чудес», а також 6 золотих медалей за індивідуальні номери. «Зіркове літо-2019» в Болгарії – центр пісочного мистецтва здобув 14 золотих медалей.

– Цей вид мистецтва складний, бо ти водночас режисер, сценарист, музикант та художник… Для малювання замовляємо зі столиці звичайний кварцовий білий пісок, дрібненько перемелений. Такий добре розсипається. В звичайному — домішки глини. За одне заняття використовуємо 3-4 кілограми. За місяць — 50 кілограмів.

Вікторія Снігур