Житло в столиці отримали родинам 4-х військових, що загинули під Павлополем під час «хлібного» перемир’я в серпні

– Президент доручив вручити житло родинам 4-х героїв – військовослужбовців 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, які загинули в серпні на 17 день так званого “хлібного перемир’я”. Тоді 6 серпня о 10:20 розпочався обстріл з РПГ поблизу Павлополя з напрямку населеного пункту Українське. І внаслідок цього обстрілу загинули чотири військовослужбовці, які внаслідок прямого влучення міни “отримали поранення несумісні з життям”. Тоді президент Володимир Зеленський назвав загибель чотирьох українських бійців “інцидентом, спрямований на підрив не тільки … перемир’я, але й переговорного процесу в цілому”, – повідомило джерело в ОП.

– Днями родичі цих морпіхів отримали ордери і житло в місті Київ…

Тоді разом із вінничанином – солдатом Сергієм Шандрою загинули Олександр Шарко, 1988 року народження. Родом із Козелецького району Чернігівської області. У бригаді був помічником гранатометника, матрос Владислав Рак народився 1998 року. Родом з смт Козелець на Чернігівщині. У підрозділі морської піхоти служив на посаді гранатометника та матрос Василь Курдов – із села Ганнівка Братського району Миколаївської області.

Нагадаємо, що 8 серпня, у Хмільнику на Вінниччині попрощалися з 24-річним Сергієм Шандрою, який 6 серпня загинув на фронті внаслідок обстрілу російських окупантів.

Як повідомляв сайт Хмільницької РДА, “біля пам’ятного місця Героям Небесної Сотні, що в Хмільнику, відбувся мітинг пам’яті та прощання із загиблим в зоні операції об’єднаних сил Сергієм Шандрою з села Торчин Хмільницького району”. Учасники мітингу вшанували загиблого воїна хвилиною мовчання.

Провести воїна в останню дорогу зібралися його побратими, рідні, знайомі та близькі люди, жителі Хмільниччини, військовослужбовці, працівники організацій, установ, служб району та міста.

Тоді висловили свої співчуття матері та родині покійного перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, голова громадської організації «Народне Віче Хмільника» Микола Михальнюк, заступник голови громадської організації “Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району” Олег Столяр”, – йдеться в повідомленні.

Поховали Сергія Шандру з військовими почестями на сільському кладовищі у рідному селі, в Торчині 9 серпня 2019 року…

А в жовтні матері загиблого захисника України Сергія Шандри вручено орден «За мужність» lll ступеня.

Віддати данину шани та поваги бійцю до села Торчин, що у Хмільницькому районі, прибули представники керівного складу Об’єднаного навчального центру, військового комісаріату, волонтерської організації, селищний голова. Мама Раїса Миколаївна, отримавши нагороду, не могла стримати сліз…

Додамо, що солдат Сергій Шандра до війни працював механізатором у місцевому фермерському господарстві. Після строкової служби у листопаді 2018 року він підписав контракт із ЗСУ. Проходив службу у Василькові в Об’єднаному навчальному центрі підготовки сержантського складу Харківського національного університету Повітряних сил України. 6 серпня під час виконання службово-бойового завдання неподалік населеного пункту загинув під час ворожого обстрілу російськими військами наших позицій. У нього залишились мати та сестра. Поховали 24-річного загиблого морпіха зі всіма почестями, приспущеними прапорами та пелюстками троянд у рідному селі.