Підозрюваного було затримано на вулиці із залученням бійців КОРД.

– У червні 2019 року слідчим управлінням ГУНП на підставі інформації правоохоронних органів Австралійського союзу щодо розбещення малолітньої дитини, створенні та розповсюдженні у мережі Інтернет предметів порнографічного характеру було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 301 КК України, — повідомили подробиці у пресслужбі обласної поліції. — Було здобуто докази, що 29-річний мешканець Вінниччини протягом 2013-2014 років розбещував свою малолітню доньку, якій наразі 11 років, створював відео- та фотоматеріали з ознаками дитячої порнографії та розповсюджував за винагороду через сайти в мережі Інтернет. За місцем проживання підозрюваного на підставі ухвали суду проведено обшуки, в ході яких вилучено речові докази злочинної діяльності: відеокамеру, фотоапарат, з допомогою яких виготовлялася порнопродукція, ноутбуки, жорсткі диски, флешносії та інше.

Як з’ясувалося, у затриманні батька-збоченця брали участь співробітники військової прокуратури Вінницького гарнізону, бо чоловік служить в одній із військових частин міста за контрактом. Чи виконував він бойові завдання у зоні АТО — про це не розголошують, але, ймовірно, що так. Зараз слідчі з’ясовують, скільки ще відео зняв батько із школяркою. 22 листопада судом затриманому обрано міру запобіжного заходу на період досудового розслідування у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. На засідання журналістів не допустили через інтимні подробиці справи.

Під час затримання військового, підозрюваного у такому страшному злочині

Додамо, що за останній рік у Вінницькій області неодноразово були випадки збочення серед батьків і їхніх дітей. Влітку за розбещення сусідської 7-річної дівчинки затримали 59-річного чоловіка у районі школи №1. За два дні його знайшли мертвим у СІЗО. На початку вересня вінницькі поліцейські затримали 32-річного чоловіка, який катував двох дітей та займався розповсюдженням дитячої порнографії. Вінницький міський суд взяв чоловіка під варту без права застави. Після повернення з суду в ізолятор тимчасового тримання в одиночній камері підозрюваний вчинив самогубство – повісився на простирадлі.

У соцмережах активно обговорювали дану подію, й дехто все одно не вірить, що підозрюваний самостійно пішов з життя… Наша газета однією з перших розповіла про порноскандал, в якому замішана 26-річна Ірина з Козятина. Вона заради грошей займалась сексом із чотирирічним сином Даниїлом. Ця історія шокувала не лише Україну, а й всю Європу, і її друкували на перших шпальтах видань навіть за кордоном! Бо хто міг подумати про те, що жінка заради 50-100 євро погодиться знімати аморальне відео з дитиною і продавати педофілам всього світу. Суд у Козятині призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 роки із звільненням її від призначеного основного покарання з випробувальним строком 3 роки.

Цю справу особисто тримав на контролі Уповноважений з прав людини Верховної ради Микола Кулеба, який у вихідні потрапив у страшну автокатастрофу. За попередніми даними, у селі Чабани під Києвом він виїхав на перехрестя на червоне світло та врізався у мікроавтобус. У чоловіка діагностували травми голови, грудної клітини, численні переломи ребер та забої. Він із 19-річним сином Тимофієм у «Феофанії». У хлопця важкий стан й він у медикаментозній комі через закриту черепно-мозкову травму. Про стан, 10-річного сина Єлисея відомо менше. Дитина в «Охматдиті» з переламаним тазом та щелепою. Водій іншої автівки теж у лікарні. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження, й перші дані слідства вказують на вину Миколи Кулеби.

Віталіна Володимирова