Несподіване рішення ухвалили нещодавно депутати обласної ради під час засідання комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Вінницької облради — підтримати преміювання директора «Вінницяоблводоканалу» Олександра Чернятинського.

Нагадаємо, що саме через величезні борги цього підприємства перед АТ «Вінницяобленерго» відбувалися відключення потужностей і місто залишалося без води.

26 листопада у ТОВ «Енера-Вінниця» було «презентоване» ще одне відключення через борги. Утім, вже у понеділок зранку на сайті «Водоканалу» з’явилося повідомлення: «КП «Вінницяоблводоканал» доводить до відома споживачів та ЗМІ інформацію, що станом на 25.11.2019 року питання розрахунків КП «Вінницяоблводоканалу» з ТОВ «Енера-Вінниця» за фактично спожиту електричну енергію у жовтні поточного року врегульовано, оплату в обсязі 100% буде здійснено до 26.11.2019 ро­ку. Тому послуги з централізованого водопостачання та водовід­ведення будуть надаватись безперебійно, у звичному робочому режимі. Дякуємо за розу­міння!»

Вінничани не можуть збагнути, за що такому керівнику премія?

Варто зазначити, що спілкування між двома монополістами останнім часом відбуваються виключно в ультимативній фор­мі, і це аж ніяк не сприяє нормальному життю міста. Та, незважаючи ні на що, депутати ви­рішили… під­три­мати преміювання ке­рівника під­приємства-боржника на 40 відсотків від посадового окладу. Це приблизно 18 тисяч гривень. Варто додати, що Олександр Чернятинський разом з дружиною має у своїй власності біль­ше 419 соток землі в селі Цекинівка Ямпільського району та землю у Вінниці. А ще — квартиру у Вінниці, дім у Цекинівці, квартиру у Ямполі і величезний будинок у Вінниці. А на рахунках керівника задекларовано 30 тисяч доларів та 350 тисяч гривень. Нічого скандального у цьому депутати не побачили, відзначивши, що нагородження преміями директорів комунальних під­приємств здійснюється згідно з чинним законодавством… А ще недавно директор за жахливий стан води у м. Вінниці під­давався нещадній критиці із трибуни облради, йому пропонували піти у від­ставку і навіть публічно випити склянку води із крана. Звід­ки така несподівана депутатська любов? Чи не через повернення покровителів «із вінницьких» з Кабміну до рідної Вінниці. А може, і він втягнутий у протистояння за «Вінницяобленерго» і розігрує на чиємусь боці політичний та економічний гамбіт.

Ілона ВАЛЬТЕР