Минулого тижня відбувся міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «ENERGY FEST».

Місцем проведення було обрано Житомирську обласну філармонію ім. С. Ріхтера, що славиться не лише своїми визначними акустичними властивостями, але й сучасним технічним забезпеченням.

У конкурсі          взяли учас­ть талановиті виконавці з різних куточків України, а також конкурсанти із Вір­менії, Молдови та Конго. Не обійшлось й без наших земляків — 12-річ­на Софія Донченко з Хмільника виборола перемогу у номінації естрадний вокал. Вболівала за неї мама та педагог.

— Любов до музики в нас спадкова — тато навчався в училищі Миколи Леонтовича, має чудовий голос та грає на різних інструментах. Співає у ресторані, виступає на весіллях. Без творчості себе не уявляють і дідусь з бабусею. Тож змалечку Софійка у піснях, і їй це до вподоби. Вона вже кілька років займається вокалом у музичній школі у вчителя від Бога — Тетяни Наумчак та вчиться грати на фортепіано. Неодноразово донька брала участь у різноманітних фестивалях обласного та всеукраїнського рівня.

У минулому році посіла друге місце на «Крок до мрії», місяць тому привезли гран-прі з музичного конкурсу у Він­ниці, — розповідає мама Людмила Донченко. — До Житомира готувались старанно. У розділі вокалістів було 98 чоловік. Софійка на розсуд суддів представила пісню англійською мовою «Rise up» виконавиці Andra Day. Чесно кажучи, не очікували на перемогу, бо завжди налаштовуємось показати себе та свої дані. Наскільки мені відомо, інші вихованці з Хмільницької музичної школи теж посіли призові місця.

У планах Софійки отримати музичну освіту в столиці та взяти участь у «Голос.Діти». Тож дівчинка активно готується.

Вікторія Снігур