Саме вони стали героями книг-історій про своє село. Серед них – громади с.Пеньківка Шаргородського, с.Серединка Бершадського, сс. Китайгород та Леухи Іллінецького, сс.Бабчинці і Гонтівка Чернівецького, с.Лозна Хмільницького, с.Скоморошки Оратівського, с.Сосни Літинського районів, м.Могилів-Подільського. Чотири години неповторних історій, пісень, фотодокументів, з котрих складається одна велика історія нашого краю… Зі сцени лунали не лише вітання, а й виступи самодіяльних сільських аматорів сцени: відомого за межами України дитячого ансамблю «Барвінок», народного хору автентичної народної пісні «Ластівка» з с.Леухи, хору Будинку культури с.Скоморошки, постійних учасників виїзної «культ- бригади» Видавничого Дому «Моя Вінниччина», легендарного тріо академічного ансамблю «Поділля» Вінницької облфілармонії Галини Король та Лідії і Олександра Остапчуків, композитора і виконавиці власних пісень Тетяни Скоморовської та багатьох інших.

Свято відбувалося з ініціативи Видавничого дому “Моя Вінниччина”, Вінницької організації Національної спілки письменників України та обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Вінницької області.

Автори книг «Вікно в Пеньківку» та «Серединка – тепла крапка на карті України» журналіст Людмила Любацька , та заслужені журналісти Петро Маніленко і Федір Шевчук стали лауреатами премії імені Віктора Тимчука.

Справжньою приємною несподіванкою цього фестивалю стала ідея оголосити «Міс Видавничого Дому «Моя Вінниччина»-2019 ВалеріюДобровольську, другокласницю-лозівчанку, фото котрої у соціальних мережах набрало чимало вподобайок. З’ясувалося, що Валерія з багатодітної сім’ї, має ще 5 братиків та сестричок. Маленьку Міс привітали і на сцені вручили справжній дівчачий скарб — новий одяг та взуття.

Чимало гарних і щемких моментів було на фестивалі. Зустрічалися люди, котрі давно не бачилися, співали, пригадували говорили. І вкотре переконуємося, що серія книг “Моя Вінниччина” стає найбільш читабельним виданням.

Соломія КАЛЮЖКО