Шокуючий та резонансний інцидент стався на території виправної колонії №114, яка знаходиться у селі Сказинці Могилів-По­дільського району. Жителька Жмеринки приїхала туди до свого знайомого, попередньо отримавши дозвіл на тривале побачення із засудженим.

Але замість продуктового набору взяла із собою наркотики, які помістила… у презерватив. Останній жінка сховала у спідню білизну, будучи впевненою, що там ніхто нічого не знайде. Та під час ретельного обшуку заборонену річ таки знайшли й не приховували свого здивування, бо таких винахідливих ще не бачили. Після експертизи з’ясувалось, що мова йде про амфетамін — найбільш небезпечний наркотик. В ході досудового розс­лідування жмеринчанці було оголошено про підозру. Слідчий просив застосувати проти неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби. Та захисник підозрюваної вважав навіть таке покарання суворим й наполягав на особистому зобо­в’язанні.

Мотивував це тим, що в жінки двоє малих дітей й вона не має заощаджень та коштів для існування. А ось за які фінанси вона придбала наркотики і навіщо їх повезла до колонії — відповіді нема… Проте неофіційні джерела кажуть, що з метою збуту.

Цікаво, що слідчий суддя Могилів-Подільського районного суду вирішив відмовити у домашньому арешті підозрюваної. Із цим рішенням категорично не погодились прокурори, тож подали апеляційну скаргу. За результатами розгляду було скасовано незаконне рішення місцевого суду та застосовано до жінки запобіжний захід у виді домашнього арешту. Жінці світить 6 років тюрми.

Вона вже мала проблеми із законом через крадіжку й була звільнена від покарання з іспитовим строком на три роки. Але за цей час знову скоїла злочин…

Віталіна Трудько