Мене в жовтні 2018 р. обманув Валерій П., який проживає у Мурованих Курилівцях, взявши 1200 у.о. Він запевнив мене, що розмитнить мою машину. Пройшло 4 місяці, він так нічого і не зробив.

Я звернулась до поліції у Курилівцях. Відкрито кримінальне провадження. Слідчий по цій справі — Козуцький Анатолій Володимирович. З моменту від­криття справи він лише один раз спілкувався зі мною у від­діленні поліції. Після цього він не відповідав на мої численні дзвінки та хотів перевести мою справу у категорію цивільно-правову, хоча від шахрайської діяльності Валерія П. є інші постраждалі, які також звертались за допомогою до поліції і також було відкрито кримінальну справу.

У червні 2019 р. я написала листа до Мурованокуриловецького суду, а саме голові суду Тучинській Наталі Василівні. Після моєї скарги мені зателефонував зам. начальника місцевої поліції і сказав, що справу готові передати до суду і що мене будуть викликати до від­ділення поліції. Час йшов, я чекала, але так більше ніхто нічого і не зробив. 27 листопада я зателефонувала Козуцькому А.В., який мені відповів, що справу закрито ще тиждень тому. Валерій П. написав розписку у відділенні поліції про те, що він взяв вказані 1200 у. о. для розмитнення моєї машини та зобов’язаний віддати ці гроші.

Чому справу так і не було передано до суду, якщо усі необхідні матеріали для цього були? І Валерій не отримав жодного покарання і продовжує жити як чесний громадянин та далі проводить свою шахрайську діяльність? Чому мурованокуриловецька поліція не діє для захисту громадян від шахрая? Навпаки, своєю бездіяльністю поліція допомагає йому і далі безкарно робити свої брудні справи та дурити інших громадян.

Будь-хто інший може опинитися на моєму місці, адже перше враження про Валерія цілком позитивне. Він привозить машини на іноземних номерах із закордону, продає на автомобільних сайтах, входить в довіру покупцеві, а потім пропонує ці машини розмитнити за деяку суму «зелених». Він має сторінку на Фейсбук із фотографіями своєї сім’ї та справляє враження порядного громадянина. Нікому на думку не може спасти, що він може видурити більше тисячі долларів і просто не повернути!

Дуже прошу редакцію «33-го каналу» опублікувати цю інформацію. Я мати 4 дітей, ці кошти збирала не один рік, а зараз не можу їх повернути.

Олена Іванішина