Двоє активісток топлес перестрибнули через паркан навпроти Єлисейського палацу та почали вигукувати: “Stop Putin’s war!”. Це сталося у той час, як кількасот журналістів стояли у черзі на отримання карток акредитації на саміт. Рух FEMEN провів акцію перед початком зустрічі у Нормандському форматі в Парижі. Про це повідомляє кореспондент “5 каналу” Михайло Прудник із французької столиці.

Оголені дівчата кричали “Путін, зупини війну! Stop Putin`s war!”.

Під час акції учасниць руху одразу схопила поліція. Дві оголені учасниці намагалися прорватися до воріт Єлисейського палацу, через які пропускають акредитованих журналістів.

До Єлисейського палацу вишикувалися великі черги. Лише від українських ЗМІ акредитовано понад 70 осіб. Загалом приблизно акредитувалися 400 представників медіа з різних країн. Нагадаємо, підсумкова пресконференція відбудеться о 19:45 за Києвом.

Як повідомляв 5.UA, зустріч лідерів країн Нормандської четвірки 9 грудня розпочнеться о 17:00 за Києвом.

Нагадаємо, кілька років тому одна з представниць “Фемен” Аліса Виноградова на знак протесту проти влади спалила декорацію трамваю, встановлену біля фірмового магазину “Рошен”. Остаточну крапку у цьому судовому провадження і досі не поставлено.

Ілона ВАЛЬТЕР