Про це днями повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Онищук.

– Кілька прізвищ реєстраторів, які здійснювали реєстраційні дії в злочинних інтересах, настільки часто згадувалися в сюжетах про рейдерство, що навіть стали ім’ям прозивним для ідентифікації такого ганебного явища як« чорні »реєстратори. Прошкін, Сімонік, Нікітіна – з їх реєстраційної кар’єрою покінчено назавжди , – сказала Ольга Онищук. – Щодо Олександра Прошкіна, з боку Мін’юсту вже вжито усіх можливих заходів реагування. Ключ доступу до реєстрів, виданий на прізвище «Прошкін», заблокований. Також у відкритому кримінальному провадженні фігурує і колишній керівник комунального підприємства (КП) «Правочин» Віталій Романчук, який, ймовірно, за допомогою ключа доступу Прошкіна входив до реєстрів для внесення протиправних змін. Мін’юст сподівається, що скоро ми побачимо судовий вирок щодо Романчука і його спільників. Як і щодо реєстратора Юлії Нікітіної, яка також назавжди попрощалася з професією «державний реєстратор». Акредитація КП, де «працювала» Юлія Нікітіна, скасована. Ключ доступу до реєстру Нікітіної заблокований. Тепер справа за правоохоронними органами. На наш погляд, в діях Нікітіної та її спільників явно вбачається склад злочину. Сподіваємося, справа буде доведена до суду і вона отримає заслужене покарання.

Що стосується Ярослава Симоніка, то пов’язані з ним «кейси», за словами заступника міністра юстиції, зовсім недавно перебували на розгляді Мін’юсту.

-Я вже говорила про проблему трудової міграції колишніх працівників комунальних підприємств до органів місцевого самоврядування. Сімонік – яскравий приклад подібних мігрантів. Він пройшов верифікацію і зумів влаштуватися на роботу в Глинську сільську раду Калинівського району Вінницької області, де почав реалізовувати свої реєстраторські злодіяння. Станом на даний час йому назавжди анульований доступ до реєстрів. Мін’юст направив до Національної поліцію України заяву-повідомлення про злочин. Тепер доля Симоніка вже залежить від правоохоронних органів , – додала Онищук.

Валентина Лісова