Минулого тижня бригада мисливців прибула до Славути на полювання по лі­цензії на козулю. Втім, знехтували попередженням про заборону полювання на лося. Вони вчинили постріли са­ме по цих тваринах, в результаті чого один загинув.

Очевидці, які встигли сфотографувати цей злочин, у соцмережі навіть виклали посвідчення одного з мисливців. З’ясувалось, що це Роман Грох із Самгородка Козятинського району. Чоловік займається полюванням вже шість років. Односельчани чоловіка підтвердили, що він справді їхній земляк, але вже давно мешкає в сусідній області. У Самгородку живуть його батьки. Подейкують, що близький родич Романа давно займається браконьєрством, і жодного покарання за те не поніс.

За фактом вбивства лося Славутський відділ поліції відкрив кримінальне провадження. Згідно з санкцією статті, подібні дії караються накладенням або громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Зазначимо, що в Україні популяція лосів на межі зникнення, нараховується максимум 4,5 тисячі особин. Протягом десяти років популяція цих тварин скоротилася ледь не втричі.

Віталіна Володимирова