На цю зачистку обурились кілька мешканців «рожевого» будинку і викликали патрульну поліцію…

За 10 хвилин приїхала поліція і зупинила роботи. На місці порізки дерев сварка і скандал! Бо Частина мешканців «за»! Адже їм темно в квартирах. Дідусь, що садив дерева 30 років тому – захищає те, що залишилося…

– Це живі, прекрасні плодоносні дерева, які я садив особисто! Невже вам не хочеться мати свій горішок прямо під вікнами! Чи ви такі дурні, що самі ріжете «зелені легенді» свого міста! Ви ж бачите, що це здорові дерева, які ростуть за 5 і 10 метрів від будинку! Як можна таке різати! Тим більше, що дозволу на руках у робітників немає і це реально злочин проти міста!, – заявив мешканець будинку – вінничанин Сергій.

В свою чергу патрульні запевнили, що зупинили роботи і чекають на письмовий дозвіл від бригади «різників». Якщо дозволу не буде, то на місці порізки дерев без дозволу на Порика, 15 буде накладено штраф.

Втім, як виявилось, порізку цих дерев ініціювала група пенсіонерів із двох під’їздів із нижніх поверхів…

– Хай садять дерева під своїми вікнами, бо нам темно! Ніхто ці горіхи не порізав – ми їх підчистили і весною вони пустять нові гілки та пагони!, – намагалась переконати сусідів та поліцію мешканка будинку №15.

Втім, дідусь Сергій, за свої горіхи стояв до останнього…