Цього року складу учасників якісно новий, а представлені напої – це суцільний крафт від виноробів та «бутлегерів» із Вінниці, Гайсина, Ужгорода, Львова, Кропивницького, Болграда та сусідньої Хмельницької області., – розповів про вже другий фестиваль молодого вина “Боже Лєє-2019” його організатор Олександр Шемет. – «На закуску» були чудові сири по французькій технології із козячого та овечого молока, сухофрукти, «Подільський то баско» під сало і портрет, написаний вином із бузини! Бо ми вирішили дивувати гостей фестивалю не лише смаками і напоями, але й мистецтвом! Тому Віктор Байрак взявся написати портрет одного із найвідоміших виноробів нашого краю – Володимира Гігінеішвілі. Два тижні він працював над портретом і випив майже всі «фарби»… Але сюрприз явно вдався, бо сам Володимир Карлович і гості 2-денного фестивалю оцінили картину бузиновим вином.

Загалом 14-15 грудня на “БлокПосту Підкова” наш “Союз виноградарів та виноробів Вінниччини” та запрошені «зірки» міні-виноробства з інших міст та містечок України представили молоді та витримані сухі, солодкі, напівсолодкі та кріплені вина…

«Винний дім Гігінеішвілі» представив абсолютні новинки – вина «Вінницька Вежа» і «Карделія». Ігор із Гайсина привіз розкішні «Рубін» та «Вермут»…

Особливий інтерес викликало негазоване шампанське із берегів Дністра від ТМ «Калюс»…

А гості із Кропивницього і Львову пригощали вінницьких дегустаторів авторським віскі, «бордо», грушевим шнапсом, чачею і грапою!

До речі, ціни на якісні справжні крафтові вина та більш міцні напої приємно вразили цінамм виробника!

А сам традиційний «Дідомороз» Олександр Шемет до новорічних свят представив на фесті два своїх вина – Айс-він та «Пелюстку кохання» із садових троянд!