Про це заявив командир військової частини полковник Микола Батюк. За його словами, завершено знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів, які не підлягали транспортуванню.

– На даний час на технічній території працює спеціальна група фахівців-саперів, яка проводить перевірку якості розмінування. «Фахівці, які входять до складу групи, не брали участі в розмінуванні. Тобто, це незалежна команда спеціалістів. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновки стосовно якості проведеного розмінування, – зазначив командир. – Водночас планова утилізація порохів та боєприпасів, які вичерпали ресурс зберігання і є непридатними до застосування, триватиме ще близько року. Їх утилізуватимуть згідно з планом, на спеціально обладнаних майданчиках.

Додамо, що 26 вересня 2017 року на території, прилеглій до військового арсеналу у Калинівці, сталися вибухи, які спричинили руйнування житлових будинків у прилеглому селі Павлівка та численні руйнування у Калинівському та Вінницькому районах. Винних досі не знайшли.

11 вересня 2019 року через горіння сухої трави на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів там здетонували шість боєприпасів. В результаті події ніхто не постраждав. 12 вересня 2019 року військовий арсенал поблизу Калинівки повністю відновив свою роботу.

Валентина Лісова