Можливо, тому, що згорьованій матері досі боляче й не дуже приємно про це розповідати. Жінка впевнена, що її син ні в чому не винен, й робить все, аби він повернувся додому.

– Він з порядної родини, яка має авторитет у районі. Кілька років тому подався в Київ, де працював на будівництві. Але самі розумієте, що заробітки такі собі… Тому знайомі запропонували юнаку підзаробити — супроводжувати до Таїланду пакунок. Але що саме там було — не зізнались, а хлопець із села чомусь не звернув тоді на це уваги. Він навіть встиг один раз здійснити рейс з Борисполя, все пройшло добре, отримав кошти. Наступного разу йому пообіцяли 2000 доларів винагороди, й наш земляк знову послухав, — розповів знайо­мий родини. — Та в аеропорту Таїланду його затримали й з’ясувалось, що в пакунку наркотики. Заарештували та дали довічне позбавлення волі. Цьогоріч провадилась церемонія коронування монарха країни, й рідні сподівались, що він допоможе повернути вінничанина. Написали листа, але за переклад їм «зарубали» такі гроші, що мову відняло. По три долари за слово… Та, незважаючи на труднощі, родина робить все, аби вирок скасували, бо то якась помилка.

Відзначимо, що схожих ситуацій нині дуже багато. Й страшно те, що в Таїланді за злочини з наркотиками існує смертна кара! Зокрема 13 грудня стало відомо, що уповноважена Верховної Ради Людмила Денісова вирушить в Таїланд, щоб клопотати там про помилування українців В’ячеслава Хлєбки і Ярослава Яновського. Обоє відбувають покарання за перевезення наркотиків. Можливо, вона зверне увагу й на історію з нашим земляком.

Віталіна Володимирова