Як можна служити Україні, коли в Україні дозволяється через районного так званого «реєстратора» просто відібрати в тебе квартиру? І виселити твою родину на вулицю! — розповіли ветеран МО Олександр Берлявський про скандальний будинок на вулиці Вишневій, №5а. — Я від імені нашої ініціативної групи вже звернувся до президента Зеленського, Міноборони і військової прокуратури. Бо в 2012-му році на підставі ордера від Вороновицької селищної ра­ди я як війсь­ковий пен­сіонер отримав службову квартиру. Всі документи в порядку. Так само сюди вселилась решта військових, які нині також служать чи вже пройшли АТО. Але тепер мене із родиною та ще кілька родин фронтовиків хочуть виселити із цього житла! Чому?

Це справжня детективна історія… І свого часу будинок будував житловий кооператив «Мрія Вороновиці»… Він не зміг завершити будівництво, коробка стояла майже 10 років, і згодом її продали як довгобуд приватному підприємству «ЮТА». Пізніше, в 2006-му, МО за свої кошти — більше 4 мільйонів гривень по тих цінах – добудувало це житло, і військові отримали тут службові квартири згідно з ордерами.

Втім, один із 3-х під’їздів будинку вже «захоплений» членами колишнього ЖБК — кооперативу, який ще в 1992-му почав зводити цей будинок… Тоді військові розблокували 2 із 3 під’їздів і вселили військових у службові квартири… Водночас члени колишнього кооперативу вважають себе обманутими. Тому було багато судів, підробок документів… Нині взялись за нас по одній хитромудрій схемі під керівництвом пані Воронюк та реєстратора Сергія Фаренюка аж із Чечельника… По одній квартирі реєстратор переписує на нових мешканців. Кажуть, «смішна» ціна наших проблемних квартир — по 8 тисяч доларів! І беруть! Також у кри­мінальному провадженні Нацполіції фігурують колишній наш сільський голова та його заступник В.Б.Стецький і Цьомик Р.В. на яких слідчі запросили в селищній раді документи.

Ми розуміємо, що це Міноборони свого часу належним чином не оформило до кінця всі документи на квартири… І тепер штаб Повітряних сил розводить руками. А тим часом нам погрожують виселенням на вулицю і палять вночі авто нашого сусіда прямо під будинком.

Люди не стримували емоцій

– Проблема у Вороновиці виникла не вчора, — повідомив голова Вороновицьої ОТГ Олександр Ковінько. — Від себе особисто хочу сказати, що ми за відновлення справедливості та законності по цьому будинку і житлу для військових… І військова прокуратура мала би активніше захищати пенсіонерів МО і діючих військовослужбовців. Поки ж вони спостерігають…

– Я купила тут квартиру, бо було дешево! Знаю, що ці квартири були в судах… І моя квартира пройшла через рішення Апеляційного суду. Мені казали, що це проблемний дім, але я зважилась і живу тут! — зазначила відома вінницька письменниця, режисер і журналістка Наталка Доляк. — Тому в цій історії є не одна лише правда військових, а кілька правд. Адже вони не мають на руках свідоцтв на право власності, а в інших є… Тому, щоб розплутати цей клубок, одного дня чи заяви однієї сторони явно недостатньо!

Від редакції. Готові вислухати інші точки зору.