Керівник Інституту серця, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Борис Тодуров опублікував у ФБ відео, на якому він розхвалює методи екстрасенса Анатолія Кашпіровського.

«Анатолій Кашпіровський сьогодні був гостем Інституту серця. У свої 80 років він знаходиться у чудовій фізичній формі. За 5 хвилин зняв мені біль у спині, від якого я страждав протягом останнього місяця. Мене, закоренілого скептика, важко чимось здивувати, але тут дійсно відбулося чудове зцілення. Я відчув це на своєму досвіді, своєю власною спиною. Ось я стою, випростався, можу рухатися, хоч прийшов сюди у напівзігнутому стані, тому що все боліло», – запевнив Борис Тодуров.

У свою чергу, Кашпіровський зазначив, що процедура, яку він застосував, повинна залишитися таємницею.

У соцмережах цей пост набрав розголосу, в основному критичного. «У разі виникнення проблем зі спиною радимо звертатися до лікаря, що у своїй практиці послуговується міжнародними протоколами. Не варто розраховувати на чудодійну силу мануальної терапії, хіро­практики, акупунктури чи спо­діватися на зцілення екстрасенсами», — написала у ФБ Уляна Супрун, ексочільниця МОЗ, вочевидь адресуючись до Бориса Тодурова. Вона зазначила, що спина може боліти через недостатню фізичну активність, зайву вагу чи шкід­ливі звички. Після чого Тодуров видалив відео з екстрасенсом зі своєї сторінки у ФБ. Але ролик є на Youtube-каналі Кашпіровського.

Уляна Супрун і Борис Тодуров

Нагадаємо, вінницький лікар Анатолій Кашпіровський набув легендарної слави у 90-х, коли проводив свої знамениті масові сеанси зцілення. У цьому році він був у Вінниці на відкритті пам’ятника своїй доньці Олені, яка похована на Центральному кладовищі по Хмельницькому шосе.

Олена Кашпіровська — донька від першого шлюбу, народилась у Вінниці, тут батько видав її заміж. Пізніше Олена з чоловіком переїхали в Америку, але там розлучились. Олена працювала в лікарні, багато допомагала людям. Анатолій Кашпіровський теж жив і працював у США. 8 березня 2018 року 50-річна Олена за нез’ясованих обставин померла, кажуть, що викинулась з вікна. Батько сам привіз тіло доньки у Вінницю і поховав поряд з дідусем і бабусею.

– Тепер моя донька на Місяці, — казав Кашпіровський. — Її день народження — 15 вересня. Я вирішив кожного 15-го числа дивитись на Місяць, думати про Лену і слухати її музику, вона грала на піаніно, на гітарі і писала гарні мелодії. Будь-яка людина у цей день теж може просто дивитись на Місяць і зцілюватись, бо організм сам знає, чого йому не вистачає, а що зайве. Я вважаю, це буде своєрідний спосіб оздоровлення…