Серед відомих уродженців села Кальника, що в Іллінецькому районі, Вікіпедія відзначає Казмірчука Григорія Дмитровича — історика, доктора історичних наук.

Саме Григорій Казмірчук, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, знайшов у архівах документи про кальницький дуб полковника Івана Богуна, сподвижника Богдана Хмельницького. В старовинному рукописі значилось, що «…5 грудня 1649 року був висвячений на кальницького полковника старшиною Кальницького, Уманського та Черкаського полків і архімандритом дияконом Онуфрієм Іван Богун. На передмісті містечка Кальник ним був власноручно посаджений дуб, який символізує могутність козацького роду».

Дійсно, такий дуб при дорозі у Кальнику був знайдений. Обхват 4 м, висота 24 м, вік його виявився близько 400 років. За європейською методикою 1 метр обхвату дерева — це 100 років його життя. Дуб має в обхваті понад 4 метри, він здоровий і міцний, має велику й густу крону.

Це легендарне дерево отримало статус ботанічної пам’ятки природи у 2010-му році з ініціативи Київського еколого-культурного центру.