Цей резонансний злочин стався минулого тижня у Вінниці. Військова прокуратура затримала прапорщика однієї із військових частин на торгівлі психотропами.

– Прапорщик збував наркотики не вперше. 25 червня та 13 грудня 2019 року в ході здійснення контролю за вчиненням злочину в формі оперативної закупки правоохоронці вже задокументувати його незаконні дії з амфетаміном. 18 грудня під час чергового продажу психотропів військовослужбовець був затриманий, – розповів подробиці військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк. – На даний час тривають невідкладні слідчі та інші процесуальні дії, обшуки за місцем мешкання прапорщика та його спільників. Фігурантові оголосили  про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення йому загрожує від шести до десяти років в’язниці з конфіскацією майна.

Розслідуванням даної справи займається не лише військова прокуратура Вінницького гарнізону, а й територіальне управління ДБР. Поки що вони ухиляються від детальних подробиць, лиш зауважують, що прапорщик молодого віку й виконував бойові завдання у зоні. А ось де саме він брав наркотики і кому збував — таємниця. Відомо, що суд призначив військовослужбовцю  запобіжний  захід  у вигляді тримання під вартою.

Коли верстався номер, стало відомо, що у столиці патрульні поліцейські зупинили дівчину, котра поводила себе підозріло. Правоохоронці перевірили її документи та запитали про наявність заборонених предметів чи речовин. Дівчина зізналася, що має при собі наркотики.  Під час поверхневого огляду у 19-річної вінничанки правоохоронці виявили 55 згортків із забороненими речовинами, схожими на марихуану, амфетамін та екстазі. Дівчина зізналася, що вона студентка столичного вищого навчального закладу і вирішила «підзаробити» на розкладанні «закладок». Її затримали  та направили заборонені речовини на експертне дослідження. Також перевіряють достовірність показів фігурантки та походження наркотиків.

Віталіна Трудько