Це той же Sentry Bot, котрого його творці — студенти Володимир Шепель, Роман Гульчак, Андрій Капацин і ментор, кандидат технічних наук Сергій Барабан возили на змагання з робототехніки Earth Rover: Connecting Things – 2019.

«Наш робот працює як тепловізор, який точково вимірює температуру та охоплює певну площу. Ми орієнтувалися саме на енергоефективність та здешевлення. Наша розробка коштує лише 36$, але має великий спектр функціоналу. Цих роботів можна використовувати в лабораторіях, де потрібно підтримувати певний кліматичний контроль», — розповідає Андрій Капацин.

Робот в режимі реального часу вимірює температуру, вологість, запиленість повітря. Також в нього є функція реагування на вогонь і зупинення руху в разі вогнища попереду.

Родзинкою робота є функція алкотесту, реалізована на базі датчика газів MQ135. Достатньо подути в маніпулятор робота і через декілька секунд робот покаже, чи вживали ви сьогодні спиртні напої.

«Наш Sentry Bot може їздити та виконувати різні команди. Може приносити предмети — для цього має клешні. Наш караульний робот має датчик задимленості. Якщо Sentry Bot допрацювати до заводського типу, то його можна з легкістю використовувати для роботи МНС».

Ярмарок розробок та інновацій у Вінниці організувала Агенція регіонального розвитку Вінницької області за підтримки облдержадміністрації у рамках реалізації обласної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва-2020.

«Ярмарок провели на підтримку регіональних розробок, задля розвитку інноваційного потенціалу закладів вищої освіти та для кооперації ресурсів бізнесу та науки», — резюмувала директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області, випускниця ВНТУ Наталія Гижко.

Валентина Лісова