Зранку біля КПВВ “Майорське” відбувся обмін 127 на 76. Але вперше обмін полоненими відбувався не в сірій зоні, а на контрольованій нами території.

Літаком звільнених доставили в аеропорт “Бориспіль”,де на них чекали рідні та близькі. Зустріч була дуже зворушливою та не обійшлось без сліз щастя.

Серед тих,хто повернувся додому-Сергій Глондар,дружина якого Катерина-з Крижополя. Військового утримували в полоні з лютого 2015 року. Потрапив туди під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їхній загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Спецпризначенця утримували в Макіївській колонії.
Нашій газеті Катерина Глондар неодноразово розповідала про свого чоловіка. Коли її коханого взяли у полон, вона дізналась, що вдруге вагітна. Із серпня 2016 року не чула голосу чоловіка. А він ні разу не бачив свою донечку Аню. Старша донька Маша боялась залишатися сама. Кожного вечора питала у мами: «А ти не підеш від мене, як тато?».

– Життя ніби на дві частини поділилось.Я розумію,що ні Сергію,ні нам ті втрачені роки вже ніколи не повернуться,-каже тепер дружина.

Кого з військових не звільнили сьогодні?
– Віталія Чміля (36-та бригада морської піхоти), у полоні з 2 травня 2018 року;
– Андрія Качинського (128-а окрема гірсько-штурмова бригада), у полон представників незаконних збройних формувань з 29 грудня 2018 року;
– Станіслава Панченка (58-а окрема мотопіхотна бригада), у полоні з 17 січня 2019 року;
– Миколу Гриненка (79 десантно-штурмова бригада), у полоні з 23 січня 2019 року;
– Ігоря Мирончука (128-а окрема гірсько-штурмова бригада), у полоні з 9 лютого 2019 року.
– Юрія Гордійчука (53-тя окрема механізована бригада), у полоні з 22 травня 2019 року;
– Павла Корсуня (53-тя окрема механізована бригада), у полоні з 22 травня 2019 року;
– Вікторв Шайдова (53-тя окрема механізована бригада), у полоні з 22 травня 2019 року.

Вікторія Снігур