Калинівська, Тульчинська та Іллінецька ОТГ за підсумками всеукраїнського рейтингу об’єднаних громад отримали найкращі показники виконання бюджету за чотирма критеріями. Про це інформує ресурс «Децентралізація».

Калинівська ОТГ посіла 5 місце. Найбільше надходжень до бюджету тут мають з військової частини 3028 Нацгвардії України та «Укрзалізниці». Щомісяця громада отримує від них мільйон 120 тисяч земельного податку. Також наповнює бюджет й інша військова частина, А1119 (48-й арсенал). Ще: швейна фабрика «Калина», «Агромаш».

Відразу після Калинівки, на 6 місці — Тульчинська ОТГ. Тут є два бюджетоутворюючих підприємства: маслосирзавод «Тульчинка» та Тульчинський м’ясокомбінат. А ще місцева казна поповнюється за рахунок власних місцевих податків і зборів: оренда землі, туристичний збір (в тому числі й від «ТульчинОперафесту» та «Щедрика» Леонтовича), єдиний податок від ФОПів.

Іллінецька ОТГ – на 8 місці. Тут найбільше сплачують до бюджету підприємство «Люстдорф», Іллінецький цукровий завод та Іллінецьке лісове господарство, яке охоплює п’ять районів: Немирівський, Липовецький, Погребищенський, Оратівський, Іллінецький.

Немирівська ОТГ в цьому рейтингу міських громад серед 96 ОТГ займає 15 місце, Барська – 30 місце.

Ілона ВАЛЬТЕР