«ЖЕК чотири рази затоплював мою квартиру у цьому році. Тому я і не плачу за послуги, бо вимагаю ремонту.

Я інвалід 2 гр. (легеневе захворювання), живу у Вінниці по пр. Юності, 35. Протягом цього року ванну кімнату моєї квартири чотири (!) рази затоплювало із верхнього поверху. Я зверталась до МКП УК «Господар Люкс», до цілодобової варти міськвиконкому на 15-60, на урядову «гарячу лінію». Але ніякої реакції не було.

Як мені стало відомо, вода текла із неприватизованої квартири поверхом вище, де проживає багатодітна сім’я. Ремонт мав робитись за рахунок ЖЕК. Тільки після звернення до депутата Олександра Дана почалась ліквідація протікання. Але за цей час моя ванна покрилась пліснявою, цвіллю, утворився грибок… Я просто задихалась і жити в цій квартирі не могла!

Щоб привернути увагу працівників ЖЕК, я припинила оплачувати рахунки з утримання будинку і з вивезення побутових відходів. Якби затоплення вчасно ліквідували, які б претензії у мене були до ЖЕК?

Але раптом 24 грудня 2019 року електрик ЖЕК без попередження відключив у моїй квартирі електропостачання. Холодильник вмить розморозився, пропали продукти. Заборгованості за електроенергію у мене немає. Чому ж світло відключили? Хто відшкодує мені кошти за зіпсовані перед Новим роком запаси харчів? Вважаю, що це свавілля і нелюдське ставлення до мешканців, які фактично утримують ЖЕК.

Надія, постраждала».

Як повідомив Андрій Андрійович, представник МКП УК «Господар Люкс», електропостачання у квартирі пані Надії дійсно було відключене через несплачені нею за довгий час рахунки з обслуговування будинку (прибирання, ремонт та ін. послуги). Сума боргу складає близько 2000 грн. Посадовець вважає, що це нормально — впливати на боржників через відключення енергопостачання.

А от досвідчений адвокат Олексій Якименко переконаний у іншому.

– Якщо мешканець не має заборгованості за електроенергію, ніхто не має права її відключати. Це незаконно! — сказав Олексій Якименко. — Замість того, щоб стягнути борги за неоплачені послуги, ЖЕК вчиняє протиправні дії у вирішенні проблеми. Їх можна назвати провокативними. Пані Надія має право захистити свої інтереси і подати судовий позов.