Серед загиблих 11 українців – екіпаж літака та двоє пасажирів. У зв’язку із цією жахливою авіакатастрофою в Україні 9 січня оголошено День жалоби…

– На території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади в День жалоби на знак вшанування пам’яті загиблих в авіакатастрофі будуть приспущені прапори України із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, будівлях комунальних підприємств, установ та організацій., – повідомляє сайт ВМР.

Виконком міської ради рекомендує підприємствам усіх форм власності долучитись до вшанування пам’яті загиблих, вивісивши та приспустивши на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками.

Також 9 січня у місті скасовані всі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Нагадаємо, літак розбився на висоті 2400 метрів біля аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.

Представники МАУ повідомили, що Boeing 737 був придбаний в 2016 році з заводу. До цього не експлуатувався. Технічних зауважень по роботі літака не було.

О 09.50 годині в РНБО повідомили, що на борту було 11 українців.

“За оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який розбився після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані, знаходилося 2 громадянина України і 9 членів екіпажу – також громадяни України“, – зазначено в інформації.

Під час брифінгу представники МАУ повідомили, що Літак Boeing 737 був придбаний в 2016 році з заводу, до цього не експлуатувався. Технічних зауважень по роботі літака не було. Також зазначили, що літак розбився на висоті 2400 метрів. Екіпаж – 9 українців. Всі вони досвідчені, мали від 7 до 12 тисяч годин нальоту.

«На борту були 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. 2 пасажирів – громадяни України, інші – громадяни Канади, Ірану, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Весь список пасажирів буде на сайті МАУ», – говорить представник МАУ.

Екіпаж: Командир – Гапоненко Володимир – 11600 годин нальоту; інструктор – Наумкін Олексій – 12000 годин нальоту, другий пілот – Хоменко Сергій – 7600 годин нальоту.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало весь список загиблих. Серед них українці:

Члени екіпажу:

Сергій Хоменко
Катерина Статник
Марина Микитюк
Валерия Овчарук
Володимир Гапоненко
Юлия Сологуб
Олексій Наумкін
Ігорь Матков
Денис Лихно
Пасажири:
Олена Малахова
Ольга Кобюк

Аеропорт "Бориспіль" – у жалобі за загиблими в авіакатастрофі

Це сьогоднішні кадри із найбільшого українського летовища, "Борисполя".Серед жертв авіакатастрофи українського літака в Ірані – 11 громадян України, з них 9 – члени екіпажу.Їхні колеги вшановують пам'ять загиблих і висловлюють співчуття: приносять квіти, лампадки й підтримують одне одного.

Posted by Радіо Свобода on Wednesday, January 8, 2020