Вилучена документація та електронні носії. Це стало справжнім шоком для Тростянця. Адже голова  селищної ради  Людмила Червонецька визнана «Людиною року» і одним із кращим голів місцевих рад Вінницької області. А тут –  обшуки і підозри у відмиванні бюджетних коштів!

Тростянцем штормить! Одні стали на захист головихи і кажуть, що це звичайне замовлення через її принципову позицію і нескореність. Мовляв, це через спиртзавод і його брагу. Бо ж це не просто завод – а підприємство, яке під «кришею» правоохоронців. Одні підозрюють, що ця «криша» у Вінниці, інші показують ще вище – на саме міністерство. Вже місяць Тростянцем штормить і люди не раз повставали та зустрічали голову Вінницької ОДА Скальського останній раз запаленими шинами. І голова підтримала їх.

Громада на зустрічі із губернатором

Ось мовляв її і провчили.

Але версія у правоохоронців інша. Ось що стало відомо нашим кореспондентам із неофіційного джерела:

– Мова йде за відмивання мінімум 2 млн грн. із рахунків цієї ради.

– Ще раніше до цих резонансних обшуків був затриманий представник фірми, яка відмивала через свої рахунки, а потім «обналічувала»  бюджетні кошти. Ось він і «розколовся».

Чи затримали Людмилу Червонецьку та головного бухгалтера Любов Гаврилюк  і що там насправді діється – читайте у розслідуванні наших кореспондентів у наступному номері газети «33-й канал».

Юлія Іванюк