Нагадуємо, що там з 8 год. ранку 9 січня працювало 8 слідчо-оперативних груп. Чи затримали її?

Вже два дні в редакцію нашої газети надходять повідомлення та дзвінки від жителів Тростянця та тих, хто знає голову із своїми припущеннями. Зізнаємось чесно — є різні. Одні захищають голову і кажуть про “конкретний наїзд”, бо мовляв порушення можна знайти у кожного голови, треба лише дуже захотіти. Припускають, що її “замовив” один земляк — високопосадовець, або ж називають спиртзавод, який кришують правоохоронці, інших.

– Обшукували житло голови ОТГ та бухгалтера, – розповідають тростянчани. Приїхало чоловік зо тридцять, переважно у цивільному. Перевернули всю селищну раду, у нашої голови та бухгалтера забрали навіть телефони. Кажуть, що підозрюють їх у створенні кримінального угрупування…

Що насправді відбувалося? У чому підозрюють Людмилу Червонецьку? І чому її не зміг захистити впливовий нардеп? Адже багато хто називає її ставленицею нардепа Миколи Кучера.

– Це стало справжнім шоком для Тростянця. Адже голова селищної ради Людмила Червонецька визнана «Людиною року» і одним із кращим голів місцевих рад Вінницької області. А тут – обшуки і підозри у відмиванні бюджетних коштів! – кажуть нам у Тростянецькій райраді. Чекаємо як і інші результатів розслідування.

– Мова йде за відмивання мінімум 2 млн грн. із рахунків цієї ради. Ще раніше до цих резонансних обшуків був затриманий представник фірми, яка відмивала через свої рахунки, а потім «обналічувала» бюджетні кошти. Ось він і «розколовся» – повідомлюють інші джерела.

– Вже надійшла інформація про те, що у Людмили Червонецької під час обшуків знайшли 2 млн доларів та печатки фіктивних фірм. І тепер їй та бухгалетру доведеться пояснювати — де взяли такі кошти? – Запитують читачі. .

Саме тому ми звернулись до керівника прес-служби Департаменту захисту економіки та стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталії Калиновської. Ось що нам повідомили:

– Обшуки проводились в рамках кримінального провадження за статтею 368 Кримінального кодексу України по факту вимагання та отримання службовими особами неправомірної вигоди. Обшуки в адмінбудівлі та житлових приміщеннях фігурантів справи проводили представники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області та Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. Повідомлення про підозру поки що не оголошено.

Від редакції: Ми і далі будемо моніторити цю резонансну справу. Чекайте нових деталів на сайті та розслідування в наступному номері газети “33-й канал”.

Ілона Вальтер