Так сталось, що під час народження дівчинка отримала травму — подвійне обвиття пуповиною, була в реанімації, і її буквально витягнули з того світу. А невдовзі діагноз, який змінив все — ДЦП. Дитина не може ходити, розмовляти, лише сидіти. А коли їй було 5 років, рідна мама заявила, що втомилась й вирішила віддати до дитячого будинку. Але батько Володимир не дозволив цього й, сам-один, продовжив виховання доньки. Щоправда, рідні та близькі його спочатку не зрозуміли…

– Було важко, але я ні про що не шкодую, адже Аня дуже добра, талановита та розумна дівчинка. Ми комісію кілька разів проходили, поки не довели, що вона — нормальна дитина. Ходить до третього класу, але в неї трохи інша програма — все показує руками та головою. Любить читати, особливо енциклопедії про планету Земля та тварин, захоплюється географією, — каже Володимир Томчук. — Розуміє російську, українську, анг­лійську та португальську, адже рідна мама спочатку забрала її у Португалію. Ми постійно відвідуємо різні конкурси, гуртки, ходимо гуляти містом, їздимо на море і у табори відпочинку. І попри невисоку пенсію для Ані я зумів створити зоокуточок з папугою, шиншилами та рибками. З того дня, як я її забрав, ми ще ні разу не розлучалися. Залишав лише, коли кілька років тому їздив на зустріч однокласників. Ми 24 години на добу разом.

Нещодавно у місцевих соцмережах з’явилася інформація про конкурс «Мій татусь — супермен». Володимир Томчук вирішив взяти у ньому участь. Для цього надіслав фото з донькою, а за кілька днів дізнався про перемогу. До цих пір не може повірити, що отримав стільки голосів від людей та схвальних відгуків. Його обрали серед майже 400 претендентів! Але найголовніше, зізнається, щоб стати найкращим батьком — потрібно дуже любити свою дитину. Єдине, за що турбується чоловік, через відсутність ліфта щодня мусить зносити донечку на інвалідному візку з п’ятого поверху.

Є і мрія в цієї чудової родини — побувати у Карпатах, бо на море їздили, а ось гір Аня не бачила ніколи.

Тому адміністраторка спіль­ноти «Підслухано Калинівка» Наталія Куровська вже оголосила збір грошей на поїздку в гори для сім’ї Томчуків. Відтак ті, хто хоче долучити до здійс­нення мрії Володимира та його Ані, можуть скинути гроші на картку — 4149497868465966, Томчук Володимир.

Віталіна Трудько