Громадська організація “Експертна рада суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров’я та соціального захисту населення ” в особі Інни Березюк та громадська організація “Вільний вибір громади” (скаргу підписав Р. Лінда)  звинувачують адвоката Сніжану Чубенко у розпалювання міжрелігійної ворожнечі і порушенні адвокатської етики.

Це вже не перший прецедент, коли на Сніжану Чубенко скаржаться опоненти від московського патріархату. Ще у 2010 році вони звинувачували її у… захопленні храму.

– Московський Патріархат організував “гоніння на відьом”. До числа “відьом” внесли і мене. Подали дві заяви в поліцію, що я є злочинницею, бо я не люблю Московський Патріархат, – – розповідає Сніжана Чубенко – Спочатку адепти московського патріархату вирішили “викинути” з процесу зміни релігійної приналежності державного реєстратора Ігоря Салецького. Домоглися порушення кримінальної справи і навіть на деякий час усунули його від службових обов’язків. Але це рішення було скасоване і Ігор Салецький повернувся на посаду.

Тепер я стою їм поперек горла! Я була адвокатом Вінницької єпархії православної церкви Київського патріархату, а згодом після об’єднавчого собору стала адвокатом Православної церкви України, консультую всю Україну  в питаннях захисту інтересів громад ПЦУ. Вони намагаються порушити проти мене кримінальну справу, подавши заяви про вчинення мною злочину до головного управління поліції і до відділу поліції Вінницького районну. Злочин полягає в тому, що я не люблю московський патріархат і не ставлюся однаково і рівно до всіх релігій. Ще два звернення подали до КДКА з проханням позбавити мене адвокатського свідоцтва. Але я не суддя, прокурор, працівник правоохоронних органів чи держслужбовець! Це вони не мають права вільно висловлювати свою думку щодо релігійних переконань і політичних переконань. А в мене це право є. Жодним законом не врегульовано, що я як адвокат маю якісь обмеження у громадянських правах. Єдина мета опонентів — викинути мене з судових процесів.  Голова дисциплінарної палати Таміла Удовицька зазначила, що зазвичай ні скаржників ні адвоката, на якого скаржаться, на такі засідання не запрошують. Але у цій справі Інна Березюк виявила бажання взяти участь в засіданні. Тому запросили і адвоката. Тільки в останній момент скаржниця написала заяву і попросила кваліфікаційну комісію перенести засідання, бо ще не всі матеріали зібрані… Власне тому питання порушувати дисциплінарну справу стосовно Сніжани Чубенко, чи ні, відклали до 10 лютого.

Детальніше — у газеті “33-й канал”.