Сповіщення про мітинг і безстрокову акцію протесту з вимогою до ВінОДА в Писарівці у четвер членами Сокиринецької та Гавришівської ОТГ надійшло на адресу Вінницької РДА.

Зокрема, пунктом №1 вимог до ОДА громадян є врахування волевиявлення мешканців села Писарівки по приєднанню до Сокиринецької ОТГ.

Друга вимога – припинення примусового приєднання до Вінницької ОТГ сіл Писарівка та Щітки Вінницького району.

Також тут очікуються мешканці Гавришівської ОТГ, яку за словами її голови також хочуть приєднати до Вінницької ОТГ.

Анонсована кількість у часників акції – 50 осіб.

Тому в четвер 23 січня після 10.00 краще обирайте об’їзні шляхи із Вінниці та на Вінницю. Бо мешканці району налаштовані рішуче… В цей же день заплановані зустрічі голів Гавришівської та Сокиринецької ОТГ із керівництвом ВінОДА з приводу критичної ситуації!  Тому голови цих ОТГ йдуть четвер на зустріч до голови ВінОДА чи його 1-го заступника… А люди із цих сіл готові перекрити міжнародну трасу під Вінницею, якщо їх не почують в кабінетах обласної та центральної влади.

Ось така під Вінницею напружена ситуація одразу по двох ОТГ:

– Нас цинічно не вписують у перспективний план формування ОТГ на Вінниччині! Бо в Гавришівці створено ОТГ, пройшли вибори, формується апарат і відбулась перша установча сесія. І тут виявляється, що по документах Гавришівку «записали» у Вінницьку ОТГ до обласного центру без згоди громади та всупереч рішенню суду!, – повідомив депутат обласної ради Олег Коров’янчук. – Якщо нас не почують, то я прийму запрошення центральних телеканалів та вийду із проблемою ОТГ у Вінницькій області на ток-шоу в прямий ефір на всю Україну.

По Сокиринцях ще більший детектив, бо ця громада сама собі «вирвала» об’єднання через волевиявлення і є самодостатньою. Втім, чиновники її намагаються «втиснути» до Луки-Мелешківської.

– Нас просто викреслили із плану всупереч закону, хоча ми були в цьому плані ще в 2016-му було створено нашу ОТГ! Тепер проти нашої волі нас «сватають» до Луки. Наші люди – більше 4 тисяч мешканців, категорично проти! Навіть ті, хто чотири коки тому були «за»!, – заявила голова Сокиринецької ОТГ Лариса Мельничук. – Скажу чесно, люди готові до протесту – вийдуть на трасу, під ОДА чи в Києві під коридори влади!

Так само голова Гавришівської ОТГ повідомив, що 4 села під Вінницею хочуть самостійності та готові для «окремого» плавання від Вінницької ОТГ:

– Ми обрали 22 депутати і голову, мажмо чіткий фінансовий план та утримуємо за власні кошти 15 соціально-культурних закладів. Але нас не питають і хочуть приєднати до Вінниці, – вважає Владислав Яклюшин. – Від імені об’єднаної громади та 6131 її мешканців хочу заявити, що ми не давали своєї згоди на входження до Вінницької ОТГ. Бо за останні роки від нас «відрізали» вже більше 500 гектарів землі без жодної компенсації для місцевого бюджету. Водночас полігон сміття у Стадниці та аеропорт «Вінниця» чиновники називають проблемними об’єктами в разі виживання Гавришівської ОТГ. Але в чому проблема? 16 гектарів полігону належать місту, а летовище має розвиватись, літати і сплачувати в разі успішної роботи податки до бюджету. Тому свої права ми готові відстоювати на всіх рівнях від Вінниці до Києва…