Від редакції. Як тільки публікація про цю резонансну подію з’явилася на сайті і готувалася до друку в газеті «33-й канал», ми почали отримувати погрози як в анонімній формі, так і відкритого змісту.

Зокрема ось який лист на­діслала особа, яка назвалась Інною Березюк, до редакції: «У Вас будуть (починаються) великі проблеми зі мною та з мою організацію й дуже серйозні у зв’язку з останньою публікацією, що паплюжить наше та моє особисте реноме та може спливати на нашу подальшу громадську діяль­ність поза межами конфлікту інтересів сторін. Це — дуже серйозне звинувачення для Вас. Ви просто не дуже зрозуміли, з ким Ви граєтеся в ці ігри. Проблеми будуть на рівні Києва, бо ми — організація всеукраїнського масштабу. Раджу негайно прибрати зі шпальт усе це лайно та надати спростування. Абсолютно ніякі факти щодо нашої участі у цьому процесі не є у цій статті правдивими.

Буде багато офіційного шуму щодо Ваших публікацій та позицій, а також буде судова справа, якщо не наведете лад в інформації. Я попереджаю конкретно, серйозно і востаннє. У Ваших же інтересах якнайшвидше залагодити з нами цей конф­лікт. Досить вже брехати. Контактний телефон у Вас є. В понеділок я у Він­ниці. Не дякуйте. А мізки й совість включіть, як їх маєте» (збережено автентичність листа автора і друкується зі скороченнями).

Вважаємо, що у цьому листі відверті погрози, тиск на свободу слова і перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Газета «33-й канал» з часу існування незалежної України є газетою, яка відстоює інтереси українського народу, незалежності держави. Виконує суспільно­­ значиму функцію, формує державницьку позицію у читачів, об’єктивно відтворює дійс­ність. Тому стосунки навіть ГО в такому тоні недопустимі і є безпрецедентним тиском на ЗМІ.

Враховуючи те, що ми є найтиражнішим ЗМІ у Вінницькій області, входимо у трійку найтиражніших обласних ЗМІ України, визнані НСЖУ найкращою обласною газетою України, вважаємо, що такими погрозами хочуть натиснути на колектив журналістів, змусити газету та сайт не висвітлювати справедливо події, які відбуваються навколо ПЦУ та антиукраїнських дій під прикриттям захисту Московського патріархату на Вінниччині. Змусити нас не відстоювати державницьку позицію, таким чином дати можливість формувати у Вінницькій області «п’яту колону» спецслужб і агентів впливу ворожих держав. З відповідною скаргою ми звернулись до правоохоронних органів. Чекаємо на реакцію.

Редколегія