За даними, чисельність населення країни – 37 мільйонів 289 тисяч людей. Зокрема, у Вінницькій області проживає 1 331 400 людей. Мешканців окупованих територій та анексованого Криму під час перепису не враховували.

Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України.

– Ці дані, на жаль, не враховують населення, що наразі перебуває на окупованих територіях. Це, звичайно ж, не означає, що ми забули про наших громадян, що залишаються там», – зазначили спікери.

Основними перевагами оцінки чисельності наявного населення є те, що вона не потребує витрачання великих коштів і може проводитись з більшою періодичністю, ніж традиційний перепис. Потенційно вона має більш рівномірне охоплення всіх верств населення незалежно від соціального статусу.

Оцінку чисельності проводили за трьома методами:

– комбінований (дані мобільних операторів/+ дані статистичного обстеження домогосподарств/ + дані реєстрів;

– комбінований (дані статево-вікової структури населення + дані);

– реєстровий (дані Державного реєстру фізичних осіб (визначалася загальна кількість зареєстрованих громадян у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків з урахуванням тих, хто відмовився від номера (РНОКПП) і тих хто помер/ + визначення активності/ + дані демографічних показників і міграції).

Зокрема, за визначеними даними, у Вінницькій області проживає 616 тисяч чоловіків та 715,4 тисячі жінок. Загалом вийшло 1 331 400 людей.

Також беручи приклад з інших країн, які шукають шляхи, як зробити перепис більш ефективним та якісним, урядовці мають в подальших планах вивчити можливість проведення реєстрового або комбінованого перепису населення.