Обов’язки начальника районної поліції виконуватиме полковник поліції Анатолій Присяжнюк, який до того очолював Тиврівське відділення поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

У робочій зустрічі взяли участь представники місцевої влади, органів самоврядування та правоохоронних органів.

Юрій Педос побажав успіхів новопризначеному керівнику в підтриманні належного правопорядку в районі, наголосив на важливості оперативного реагування на усі повідомлення громадян, якісному наданню населенню поліцейських послуг.

Довідка.

Присяжнюк Анатолій Віталійович Народився у 1979 року в с. Куна Гайсинського району. Службу в органах внутрішніх справ України розпочав у липні 2000 року на посаді старшого інспектора дорожньо-патрульної служби взводу окремого батальйону ДПС ДАІ УМВС у Вінницькій області. За роки служби зарекомендував себе як професіонал своєї справи, принциповий керівник. З 2004 року працював на керівних посадах в Державтоінспекції м. Вінниці, з грудня 2014 – заступником начальника УДАІ УМВС у Вінницькій області, з листопада 2015 року – очолював відділ управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції у Вінницькій області. Був керівником зведеного загону вінницьких поліцейських у зоні АТО. З 2016 року працював начальником Вінницького міського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. З 2018 року очолював Управління логістики та матеріально-технічного забезпечення ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що свого часу Анатолій Присяжнюк розповів 33kanal.com про свою зарплату, нерухомість та дядька – “друга Януковича”. Він  спростовував усі звинувачення, які йому “закидали” місцеві активісти.

Бо саме активісти після раптової смерті полковника Юрія Куцого в січня 2016-го різко розкритикували призначення на посаду начальника міської поліції Анатолія Присяжнюка, який тоді очолював ДАІ міста.

Активісти зазначали, що цю посаду він отримав “по блату”, оскільки дядько цього полісмена з Вінниці свого часу був заступником міністра внутрішніх справ України, губернатором Київщини та персональним другом Януковича.

Крім цього в очільника поліції активісти шукали автопарк вартістю в кілька мільйонів гривень та чимало нерухомості. І посадовцю “закидали” корупцію, водіння авто в нетверезому стані і “відвідини” зони АТО в період тиші задля отримання статусу учасника бойових дій…

Присяжнюк усі звинувачення відкидає, каже, що все його майно було здобуте чесною працею, а дядько ніколи не “просував” племінника на посади.

– Щодо мого дядька, то він справді колись був заступником міністра внутрішніх справ. Але жодних пільг, преференцій від нього я ніколи не отримував. Мій дядько нині не перебуває у розшуку, не тікав з України. Наскільки мені відомо, зараз він живе у Києві”, – пояснив в 2016-му поліцейський.

Інформацію про скоєння ДТП та водіння в нетверезому стані Присяжнюк також заперечив. Так само, як і наявність будинків та дорогого автопарку.

– Ще у 2005 році, коли в обласній ДАІ будували службове житло, я теж стояв у черзі і так отримав двокімнатну квартиру на Вишеньці. Там і живу донині з дружиною та двома дітьми. Хто не вірить, хай приїжджає, переконається. Мій особистий автомобіль – “Тойота Камрі” 2011 року випуску. Є також службовий “Фольксваген Пассат”, – розповів 4 роки тому Анатолій Присяжнюк.