– Чим ви хвалитесь, вінничани? Білим «Мазераті», який, може, привезли із Америки по знижці? У нас в Могилеві — три італійських дорогущих «Мазераті»! І навіть джип «Мазераті» є! А ще 6 типу підпільних цехів «елітного» алкоголю, який раніше по Україні розвозили маршрутними! Тепер алкобізнес вийшов на новий рівень мобільності: могилівське «бухло» — контрабандне та підробне — розвозять через служби доставки посилками. Сотнями і тисячами коробок! І тут у «мазератчиків» сталась «чорна п‘ятниця». Навіть дві! Бо спершу 11-го грудня вилучили 700 посилок «елітки» чи 12 тонн алкоголю! А повторно їх «влупили» на 11 тонн «лівого» віскаря, джинів, ромів та підробленої «Фінляндії», — пишуть нам із Могилева-Подільського… — І вже все місто знає, кого і чому так «покарали» перед святами, коли у «бутлегерів» справжні жнива! І як 100 тисяч у валюті «викупу» привозили, але люди в погонах гроші не взяли! Бо, кажуть, була конкретна команда «фас»! Чи хтось тупо «замовив» конкурентів, а правоохоронцям дістались перед Новим роком 23 тонни алкоголю, нові звання, позитивна статистика розкриття злочинів по підакцизному товару і перекриття одного із 6 каналів «контрабасу»… Хоча їх реально набагато більше. Але ж всіх не переловиш. Бо за що тоді заправляти дорогі тачки «королям» Могилева?

І поки правоохоронці звітують про повторну «зачистку» Могилева-Подільського спільною міжвідомчою групою у складі оперативників Держприкордонслужби, представників фіскальної служби під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області про вилучення рекордної партії контрафактних горілчаних виробів, у ще 5 цехах, не закритих цілодобово, «кипить» робота! Бо Новий рік, Різдво і цілий місяць п‘яних свят в Україні!

Цікаво, чим закінчаться ці 2 гучних «кримінальних провадження про незаконне зберігання фальсифікованих підакцизних товарів з метою збуту за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, викриті на території Могилів-Подільського району?

Уже є інформація, що до Вінниці в суд приїздили «рішали», щоб закрити кримінальні справи про всій цій горі підроблених чи контрабандних алкогольних напоїв відомих світових брендів…

А в самому Могилеві-Подільському тонкі знавці місцевого асортименту «елітки» чітко знають, що можна пити, а чим краще вікна мити. Адже не секрет, що весь фальсифікат тут виготовляють з імпортного дешевого модифікованого спирту – молдовського чи навіть бразильського!

Тому під час проведення санкціонованого обшуку в одній із служб доставки відправлень були знайдені як фальсифіковані, так і переправлені через кордон справжні алкогольні напої загальним об’ємом понад 23 тонни!

Ось такі об’єми і розмахи в нашому Могилеві-Подільському, який давно увійшов у п’ятірку «столиць контрабанди» та «Мазераті» всієї України!

Сергій Годун